Bakan Şimşek’ten MB Başkanı Erkan’ın istifasına ilk yorum: ‘Kendi takdiri’ dedi, yeni atama için şifre verdi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kararın kişisel olduğunu öne sürdü.

  • ü
  • 02 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan‘ın sürpriz istifa kararının ardından açıklama geldi. Şimşek, Erkan’ın istifasının tamamen kendi kişisel kararı olduğunu ifade etti. Şimşek’in Erkan’ın istifası sonrası yaptığı açıklamadaki başka bir dikkat çeken cümle ise, “Önerim doğrultusunda yeni atanacak Merkez Bankası başkanı…” ifadeleri oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifası hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programının kesintisiz ve kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

KARARIN KİŞİSEL OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi ekibine ve uygulanan programa tam destek ve güven verdiğini belirten Şimşek, Hafize Gaye Erkan’ın istifa kararının tamamen kişisel olduğunu ve bu kararı saygıyla karşıladıklarını ifade etti. Ayrıca, Şimşek, Erkan’a ülkeye sunduğu kıymetli hizmet ve katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

İLK DEĞERLENDİRMELER GELİYOR

Yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar dileyen Mehmet Şimşek, ekip olarak fiyat istikrarı hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bu açıklama, ekonomi yönetimindeki son gelişmeler ve Merkez Bankası Başkanı’nın istifasının ardından yapılan ilk resmi değerlendirmeler arasında yer alıyor. Kamuoyu, yeni Merkez Bankası Başkanı’nın kim olacağı ve ekonomi politikalarında olası değişiklikler konusunda Bakan Şimşek’in açıklamalarını dikkatle takip ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com