ATM’lerden 10 ve 20 TL çekilemeyecek

Bankalar, ATM’lerden para çekme limitlerine ilişkin yeni düzenleme hazırlığında. Düzenleme ile 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotları kapatılacak.

  • ü
  • 23 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

En büyük banknotun 200 TL olması nedeniyle bankalar nakit para talebini karşılamakta zorlanıyor. Bankalar, ATM’lerden 10 ve 20 TL çekmeyi bırakıyor.

Hayat pahalılığı ve Türk Lirası’nın değer kaybı banka ATM’lerine de yansıdı. Bankalar, ATM’lerden günlük para çekme limitlerini artırma kararı aldı.

Birçok bankada günlük para çekme limiti 7,500 lira olarak belirlenmişti. Bankalar bu limiti 15 bin liraya çıkaracak. Bazı bankalar ise günlük para çekme limitini 10 bin liradan 20 bin liraya yükseltecek.

ATM’LERDE KÜÇÜK BANKNOTLARA VEDA

Bankalar, ATM’lerdeki nakit para talebini karşılamakta zorlanıyor. En büyük banknotun 200 lira olması, bu sorunu daha da büyütüyor. Bu nedenle, bankalar 10 ve 20 liralık banknotların giriş ve çıkış slotlarını kapatmaya karar verdi. Bu slotlara 200 liralık banknotlar yerleştirilecek.

Yeni düzenlemelerin önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Bu değişiklikler ile birlikte, ATM’lerden para çekmek isteyen vatandaşlar daha büyük banknotlarla işlem yapmak zorunda kalacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com