Acemoğlu: En doğru politikalarla bile enflasyon 5-6 seneden önce düşmez

Enflasyonla mücadelenin 10 sene daha devam edeceğini belirten Prof. Dr. Acemoğlu, "Matematiksel olarak yüzde 70'ten bir enflasyonun yüzde 5'lere düşmesi 1-2 sene sürecek bir şey değil. En azından en iyi en doğru politikalarla bile 5-6 senenin altında olacak bir şey değil." dedi.

Türkiye’deki yüksek enflasyona yönelik açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu, “Matematiksel olarak yüzde 70’ten bir enflasyonun yüzde 5’lere düşmesi 1-2 sene sürecek bir şey değil. En azından en iyi en doğru politikalarla bile 5-6 senenin altında olacak bir şey değil.” dedi.

Habertürk TV Ekonomi Müdürü Zeliha Saraç’ın sorularını yanıtlayan Acemoğlu, enflasyonla mücadelenin 10 sene daha devam edeceğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Matematiksel olarak yüzde 70’ten bir enflasyonun yüzde 5’lere düşmesi 1-2 sene sürecek bir şey değil. En azından en iyi en doğru politikalarla bile 5-6 senenin altında olacak bir şey değil. Bunu da yaparken halka olan baskı ve bunun masraflarını göz önünde bulundurmak lazım. Türkiye’de zaten bir işsizlik problemi var, bir fakirlik problemi var. Birdenbire bunları da artırmak mümkün.”

‘ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN 10 SENE DAHA GEREK’

Enflasyonun düşmesi için ne kadar bir süre düşündüğüne ilişkin soruya ise Acemoğlu, “Çok çabuk düşecek diye bir şey yok. Matematiksel olarak yüzde 70’ten bir enflasyonun yüzde 5’lere düşmesi 1-2 sene sürecek bir şey değil. En azından en iyi en doğru politikalarla bile 5-6 senenin altında olacak bir şey değil. Bunu da yaparken halka olan baskı ve bunun masraflarını göz önünde bulundurmak lazım. Türkiye’de zaten bir işsizlik problemi var, bir fakirlik problemi var. Birdenbire bunları da artırmak mümkün. Yani ben bir 10 sene daha bizim enflasyonla en azından çabalayacağımızı, savaşacağımızı düşünüyorum.” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com