‘9 ayda 5,1 trilyon vergi ödedik, yine yetiremedik’

AKP’nin hazırladığı yeni kanun teklifine göre; savunma sanayi için yeni kaynaklar oluşturulacak. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl “İlk dokuz ayda 5,1 trilyon lira vergi ödedik. Bu kadar vergi ödedik ama yine de yetiremedik” dedi.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Savunma Sanayi Fonu’na aktarılmak üzere hazırlanan yeni vergi paketine tepkiler gelmeye devam ediyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, düzenlemeye tepki gösterdi.

Bingöl, şu mesajı paylaştı:

“Yılın ilk dokuz ayında dakikada 13 milyon lira, saatte 783,5 milyon lira, günde 18,8 milyar lira, ayda 570,4 milyar lira, toplamda ilk dokuz ayda 5,1 trilyon lira vergi ödedik. Bu kadar vergi ödedik ama yine de yetiremedik. İlk dokuz aylık açık 1 trilyon 74 milyar lira oldu!”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

AKP’nin hazırladığı yeni kanun teklifine göre; Savunma Sanayi Destekleme Fonu için yeni kaynaklar oluşturulacak. Limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak. Gayrimenkul alım satımında da katkı payı verilecek.

AKP’nin savunma sanayi ile ilgili düzenlemeler içeren 12 maddelik kanun değişikliği teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com