2023’te harç yatırdılar yine de zam farkından kurtulamadılar

2023 yılında pasaport, ehliyet veya kimlik almak için harç ücretlerini yatıran fakat nüfus müdürlüklerinden randevu sırası bulamayan vatandaşlardan 2024 vergi farkı istendi.

  • ü
  • 05 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Yeni yılda tebliğ ve harçlara gelen yüzde 58,46’lık zam, 2023 yılının son aylarında pasaport, ehliyet ve kimlik gibi değerli evrak harçlarını yatıran vatandaşları da etkiledi. 2023 yılında harç ücretlerini yatıran fakat evrak almak için nüfus müdürlüklerinden randevu sırası bulamayan vatandaşlardan 2024 vergi farkı istendi. 2023 yılında harçlarını ödeyen ve nüfus müdürlüklerin yetersizliğinden şikâyet eden vatandaşlar, zamlı ücreti ödemek istemiyor.

2023’TE HARÇ YATIRDILAR, 2024’TE ZAM FARKI İSTENDİ

Millî Gazete’nin haberine göre; 2023 yılında harç ücretlerini yatıran vatandaşlar nüfus müdürlüklerinden randevu sırası bulamaması nedeniyle evraklarını teslim alamamış, işlemleri 2024 yılına sarkmıştı. Yaşanan bu gecikmeden ötürü yeni yılın ilk günlerinde evraklarını teslim almaya giden vatandaşlardan vergi farkı istendi. 2023 yılında harçlarını ödeyen ve uygulama nedeniyle mağdur olduğunu belirten vatandaşlar zamlı ücreti ödemek istemiyor. Bu durum nüfus müdürlüklerinde tartışmalara neden olurken işlemlerde de aksamalar yaşanıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘SEBEBİ SİZİN YETERSİZLİĞİNİZ’

2023 yılının son aylarında randevu sisteminden randevu bulamamalarının nedeninin nüfus müdürlüklerinde yetersizliğin olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Bizler 2024 yılında hiç yatırmadığımız vergiyi yatırmaya gelmedik. 2023 senesinde vergisini yatırdığımız kıymetli evraklarımızı almaya geldik ve geçtiğimiz Aralık ayında randevu bulamadık bunun sorumluları sizlersiniz” diyerek şikâyetlerini dile getirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com