Zelensky için ‘tarihin en büyük pazarlamacısı’ diyen Trump: Ne zaman gelse 60 milyar dolarla geri dönüyor

Ukrayna lideri Zelensky için "tarihin en büyük pazarlamacısı" diyen Donald Trump, "Ne zaman gelse 60 milyar dolarla geri dönüyor" dedi. Trump, seçilmesi halinde Ukrayna'nın savaşı bitirmesi için baskı yapacağını da ekledi.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin ABD Başkan adayı Donald Trump (© Michael Brochstein/ZUMA Press Wire - Depo Photos)

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçiler’in başkan adayı Donald Trump, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky’nin “seçimleri Demokratlar’ın kazanmasını istediğini” ileri sürdü.

Ukrayna liderini hedef alan Trump, “Bence Zelensky tarihin en büyük pazarlamacısı. Ne zaman ülkeye gelse 60 milyar dolarla geri dönüyor” dedi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; Pennsylvania’daki seçim mitinginde konuşan Donald Trump, “Eğer seçimi kazanırsam Putin ve Zelensky’i arayacağım ve savaşı bitirmeleri için bir anlaşmaya varmalarını söyleyeceğim” diye konuştu.

ZELENSKY’NİN AÇIKLAMASINA DENK GELDİ

BM Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’de bulunan Zelensky ise Trump ile eş zamanlı yaptığı açıklamada, “ABD’nin kararlı eylemleri, gelecek yıl Rus saldırganlığının durdurulmasını hızlandırabilir” dedi.

Trump’ın açıklamaları, Zelensky’nin “zafer planı” olarak adlandırdığı stratejisini ABD Başkanı Joe Biden’a sunacağı ziyaretin haftasına denk geldi.

Zelensky Biden ile görüşmesinden sonra planını ABD Kongresi’ne ve iki başkan adayı Kamala Harris ve Donald Trump’a sunacağını söylemişti.

TRUMP, PUTİN’İ ÖVÜP ABD YÖNETİMİNİ ELEŞTİRİYOR

Trump daha önce Ukrayna’ya ABD’nin verdiği desteği eleştirmiş ve Rus lider Vladimir Putin’i övmüştü. Ancak Trump “büyük olasılıkla” Zelensky ile görüşeceğini belirtmişti.

Donald Trump Kasım’da seçilmesi halinde “savaşı 24 saat içinde” bitireceğini söylemiş, ancak ABD’nin Ukrayna’ya desteğini para israfı olarak tanımlamak dışında ayrıntı vermemişti.

Trump ile Mart ayında görüşen Macaristan Başbakanı Viktor Orban “Trump’ın Ukrayna-Rusya savaşına kuruş para vermeyeceğini, böylece de savaşın sona ereceğini” söylemişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com