Yunan gazeteciler, ekranda Ece Üner’le dalga geçti: ‘Ne fena, ne kötü…’

Türk gazetelerinde ve ekranlarında kullanılan dili 'korkunç' ifadesiyle tanımlayan gazeteciler Skai TV ekranında, “Bu aşırılığı yaptığın zaman mesleğini bırakacaksın” dedi.

Yunanistan’ın çok izlenen ana akım kanallarından Skai TV, Fethullah Gülen’in vefatının ardından Türk medyasında çıkan haber ve yorumları değerlendirdi. Türk medyasında kullanılan dili ‘korkunç’ ifadesiyle tanımlayan gazeteciler Skai TV ekranında, “Bu aşırılığı yaptığın zaman mesleğini bırakacaksın” dedi.

Skai TV’nin ‘Bugün’adlı programda 10 dakika süreyle Türkiye’de Gülen’in vefatına ilişkin haberleri analiz eden usta gazeteciler Dimitris İkonomu ve Akis Pavlopulos, “Böyle ifadeleri şimdiye kadar ne duyduk ne de gördük. Korkunç…” şeklinde konuştular.

YUNAN GAZETECİLER CANAN VE ÜNER’LE DALGA GEÇTİ

Gündemin öne çıkan haberlerini yorum ve analizleriyle aktaran İkonomu ve Pavlopulos, TV100’den Cansu Canan ve Halk TV’den Ece Üner’i sert ve alaycı bir dille eleştirdi. İki kadın sunucunun Gülen’in vefat haberinde kullandıkları “terörist”, “hain” “ateşi çok olsun”, “ yeri dar olsun” gibi bela okuyan çirkin ifadeleri ekrana yansıtıldı.

‘MESLEĞİNİ VE KENDİNİ YOK SAYDI’

Meslekte 35 yılını tamamlayan usta gazeteci İkonomu, TV100’den Canan’ın söylediklerini şöyle yorumladı: “Böyle ifadeleri ve böyle bir yaklaşımı şimdiye kadar ne gördük ne de duyduk, korkunç! Bir de ‘Gazetecilik ilkeleri beni ilgilendirmiyor’ diyor. O anda esasında mesleğini ve kendini yok sayıyor. Bu aşırılığı yaptığın zaman, bunu söylediğin zaman hemen yanı başına istifanı da koyman gerekir.”

‘SENİN GÖREVİN BU DEĞİL, GAZETECİLİĞİ İSTİSMAR ETTİN’

Canan’ın bu ifadeleriyle sunuculuğunu istismar ettiğini ve derhal istifa etmesi gerektiğini belirten İkonomu, sözlerine şöyle devam etti: “Üstelik ‘Ben gazetecilik ilkelerini ayağımın altına altına yazıyorum’ diyorsun. Bunu söylemen çok kötü. Çünkü pozisyonunu istismar ediyorsun. Senin görevin bu değil. Bunu yapıyorsan hemen yanı başına da istifanı koyacaksın. Eğer politika yapmak istersen git siyaset yap. Siyasi açıdan değerlendir.”

‘ÜNER’İN SÖYLEDİKLERİ NE KADAR KÖTÜ’

Söz alan program ortağı bir diğer tecrübeli gazeteci Akis Pavlopulos, “Muhtemelen bunun olmayacağı garantisi içerisinde bunları söylüyor. Gülen’e sövdüğü için işten kovulacak değil. İşten kovulması imkansız. Bu söyledikleri sebebiyle muhtemelen takdir de edilecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Halk Tv’den Ece Üner’in çirkin yorumlarını değerlendiren Pavlopulos, “Çok sert laflar çok sert. Ne fena ve ne kötü temennilerde bulunduğunu duydun mu? ‘Yeri dar olsun dedi.’ İnanılmaz şeyler.” şeklinde konuştu.

‘YUNANİSTAN’DA BUNLARI DUYAMAZSIN’

İkonomu ise “Bu tip lafları Yunanistan’da söylemek düşünülemez bile. Ben muhtemelen bunu tebrik edeceklerini düşünüyorum. Buna bir üst pozisyon da verirler. Başkanlık Sarayından bir yetkili arayıp ‘Aferin Kızlar! Çok iyi!’ demiş de olabilir. Daha henüz bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gülerek karşılık veren Pavlopulos, “Evet, Başkanın düşüncelerini aktardığı için.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com