Yunan bakandan Erdoğan’a yanıt: ‘Radara yakalanmayan F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’da olabiliriz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt veren Yunanistan Sağlık Bakanı, "F-35’lerle radara görünmeden bir gece ansızın Ankara’da olabiliriz" dedi.

  • ü
  • 23 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, katıldığı bir televizyon programında “F-35’lerle radara görünmeden bir gece ansızın Ankara’da olabiliriz” açıklamasında bulundu. Open TV adlı kanala konuşan Georgiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına değindi.

Yunanistan’ın aldığı F-35’ler, Amerika ve Fransa’yla kurduğu savunma ittifaklarıyla çok daha güçlü bir hale geldiğini söyleyen Georgiadis, Atina’nın son beş yıl içinde havacılık konusunda merdivenleri hızla tırmanarak Türkiye’yi geride bıraktığını savundu.

Georgiadis, Kuzey Kıbrıs üzerinden Ankara-Atina hattında son dönemde artan gerilime ilişkin soruyu, şu ifadelerle yanıtladı:

‘BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ SÖZLERİ BENİ GÜLDÜRÜYOR’

‘‘‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ söylemleri beni güldürüyor. F-35’lerle ancak biz bir gece ansızın Türkiye’ye gidebiliriz. Yemen’de olanları gördünüz. Radara yakalanmayan F-35’leriniz varsa, bir gece ansızın Ankara’da olabilirsiniz. Böyle bir şey yapacağımızı söylemiyorum, yapmak istemiyoruz ama Erdoğan’ın söyledikleri beni güldürüyor. Bir gece Yunanistan’a nasıl gelecekmiş? Ayakkabılarıyla mı? Türkiye havacılıkta tam bir sıfır.”

NE OLMUŞTU?

Türkiye, parasını önceden verdiği ABD yapımı F-35 savaş uçağı programından çıkarılmıştı. Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma F-35’de kriz yaratmış, Türkiye’nin vazgeçmemesi üzerine de programdan çıkarılmıştı. Ancak Yunanistan F-35’lerini alabilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com