Yandaş medyadan al haberi: İsrail’e giden petrolün yüzde 20’si Türkiye üzerinden

İktidar yanlısı medya, Türkiye'nin Azerbaycan’dan gelen musluklarını kapatabileceğini ve bunun Tel Aviv’i çok zor durumda bırakacağını öne sürdü.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

İktidar yanlısı medya, İsrail’in ihtiyacı olan petrolün yüzde 20’sininin Türkiye üzerinden gerçekleştirdiğini duyurdu. İki ülke arasında ilişkilerin daha gerilmesi durumunda Türkiye’nin Azerbaycan’dan gelen muslukları kapatabileceğini ve bunun Tel Aviv’i çok zor durumda bırakacağı belirtildi.

Saray güdümündeki Türkiye’nin aktardığına göre; Türkiye, İsrail’in Gazze’deki ‘soykırımı’ durdurmaması sonrası yeni yaptırım iddiaları gündeme geldi. İsrail basınından ice gazetesi, Tel Aviv yönetiminin Türkiye’nin olası ekonomik yaptırımdan dolayı büyük korku içinde olduğunu aktardı.

İSRAİL’İN EN BÜYÜK ENDİŞESİ PETROL AKIŞI

Gazete, haberinde şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işgalci İsrail’e yönelik kararlı adımlarının vurgulandığı haberde “En büyük endişe petrolün İsrail’e akışıyla ilgili. İsrail’e ulaşan petrolün yüzde 20’sinden fazlası Azerbaycan’dan Türkiye üzerinden boru hatlarıyla doğrudan İsrail’e taşınıyor. Tel Aviv’in korkusu, Erdoğan’ın petrol boru hatlarını tıkaması ve böylece İsrail’in çok ağır bir darbe vurması.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com