Welt: Alman istihbaratının elinde darbede Gülen’in rolüne dair delil yok

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Welt, Gülen’in vefat haberini okurlarına, ‘Erdoğan tarafından 2016’daki darbe girişiminin arkasında olmakla suçlandı. ‘Ancak Alman İstihbarat Teşkilatı başkanı o dönemde Gülen’in sorumlu olduğuna dair hiçbir delil bulunmadığını belirtmişti.’ sözleriyle aktardı

Alman Die Welt gazetesi, Fethullah Gülen’in vefatını, ‘Vaiz ve Erdoğan muhalifi 83 yaşında hayatını kaybetti’ başlığıyla okurlarına duyurdu. ABD’de sürgünde vefat ettiğinin altı çizilen haberde, Gülen’in uzun süreden hasta olduğuna işaret edildi. Welt’in haberinde Gülen’in başlattığı hareketinin dünya çapında dört milyondan fazla takipçisi bulunduğu iddiasına yer verilerek, ‘Gülen’in takipçileri 100’den fazla ülkede okullar ve dernekler kurdu’ denildi.

KIRILMA NOKTASI: YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

Gülen’in uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müttefiki olarak görüldüği belirtilen haberde ikili arasındaki kopuşun, 2013 yılında savcıların Erdoğan ve yakın çevresi hakkında yolsuzluk soruşturması başlatmasıyla yaşandının altı çizildi.

‘DARBEDE ROLÜNE DAİR DELİL YOK’

Welt gazetesi Gülen’in, 2016 darbe girişiminden kendisinin sorumlu olduğu yönündeki suçlamaları her zaman reddettine dikkat çekerek, ‘Alman İstihbarat Teşkilatı başkanı da o dönemde Gülen’in sorumlu olduğuna dair hiçbir delil bulunmadığını belirtmişti.’ bilgisini paylaşarak, ‘Türkiye’nin, darbe girişimden bu yana hareketin destekçisi olduğundan şüphelenilen kişilere sert bir şekilde zulmediyor. Yüzbinlerce kamu görevlisi işten çıkarıldı, onbinlercesi tutuklandı.’ ifadelerine yer verdi.

YENİ LİDER BEKLENMİYOR

Harekete kişilerin, vefat haberinin ardından çalışmalarının aksamadan devam edeceğini belirttiği vurgulanan haberde, hareketin hiyerarşisinde Gülen’in yerine birisinin geçmesi ihtimalinin olmadığı kaydedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com