Venezuela’da seçimi kim kazandı?

Venezuela'da seçim kimin kazandığı netleşmedi. İktidar yanlısı medya organları Maduro'nun seçimi kazandığını, muhalif liderler ise seçimi kendilerinin kazandığını duyurdu.

  • ü
  • 29 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Venezuela’da dün gerçekleştirilen seçimi kimin kazandığı belli olmadı. Seçimlerde muhalefetin yüzde 70, Maduro’nun ise yüzde 30 oy aldığı belirtiliyor. Muhalif lider tutanakların yüzde 40’ının elerinde olduğunu ve seçimi net bir şekilde kazandıkları açıkandı.  İktidar destekli medya organları seçimi Maduro’nun kazandığını duyurdu.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Goric Font, Maduro tarafından yayınlanan seçim sonuçlarının inandırıcı olmadığını belirterek, “Uluslararası toplum ve özellikle sürgündeki milyonlarca Venezuelalı dahil Venezuela halkı, tutanakların ve sürecin tamamen şeffaf olmasını ve uluslararası gözlemcilerin sonuçların doğruluğunu açıklamasını talep ediyor.
Şili olarak doğrulanamayan hiçbir sonucu kabul etmeyeceğiz.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Açıklanan sonucun, halkın gerçek iradesini yansıttığına dair ciddi endişelerimiz var. Uluslararası toplum gelişmeleri yakından izliyor” dedi.

Latin Amerika konusunda uzman olan İmdat Öner ise seçimleri Maduro’nun çalarak kazandığını duyurdu. Maduro’nun yüzde 51, muhalif adayın yüzde 44 oy aldığını belirtti. Öner, Maduro’nun 2 milyon oyla kaybettiği seçimi 600 bin farkla aldığını işaret ederek, “Şu dakikadan itibaren, Venezuela’yı kaos bekliyor.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com