Ünlü ekonomist enflasyonla mücadelenin önündeki engeli açıkladı

Prof. Dr. Hakan Kara: "Son dönemde “bugün al, yarın bu fiyata bulamazsın” algısının kırılamamış olduğunu üzülerek gözlemliyorum.Enflasyonla mücadelenin önündeki en büyük engel budur. Faiz artırımlarının bir an önce güven tazeleyici maliye politikası ve kurumsal düzenlemelerle desteklenmesi gerekiyor." dedi.

  • ü
  • 27 Aralık 2023
  • ü
  • Dünya

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, son dönemde ‘bugün al, yarın bu fiyata bulamazsın” algısının kırılmamım olduğunu gözlemlediğini belirterek, “Enflasyonla mücadelenin önündeki en büyük engel budur”dedi.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkede yaşanan enflasyonla ilgili değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. ‘bugün al, yarın bu fiyata bulamazsın’ algısının kırılamadığını belirterek, “Enflasyonla mücadelenin önündeki en büyük engel budur. Faiz artırımlarının bir an önce güven tazeleyici maliye politikası ve kurumsal düzenlemelerle desteklenmesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kara’nın paylaşımı şöyle: “Son dönemde “bugün al, yarın bu fiyata bulamazsın” algısının kırılamamış olduğunu üzülerek gözlemliyorum.Enflasyonla mücadelenin önündeki en büyük engel budur. Faiz artırımlarının bir an önce güven tazeleyici maliye politikası ve kurumsal düzenlemelerle desteklenmesi gerekiyor.”

Merkez Bankası’ın son dönemde 13,6 milyar dolar toplamış olmasının sermaye girişlerinin gücünü gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Kara, “Daha şeffaf yöntemleri tercih etsem de giren sermayenin TL’de değerlenmeye yol açmadan emilmesi makul bir stratejidir.”dedi.

Sosyal medya takipçilerinin bu sermaye girişlerinin ne olduğu yönündeki soruya ise Prof. Dr. Kara, “Yabancılar Türkiye varlıklarını (hisse, tahvil vb) satın alıyor, swap yapıyor bankalar ve şirketlere borç veriyor. “şeklinde cevap verdi.

v

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com