Ukrayna’ya 51 dolar bağışlayan kadına ‘vatana ihanetten’ hapis cezası

Rusya'da mahkeme, Ukrayna'ya 51 dolarlık bağış yaptığı gerekçesiyle Ksenia Khavana isimli kadını 12 yıl hapse mahkûm etti.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Rusya’da bir mahkeme, ABD-Rusya çifte vatandaşı Ksenia Khavana’yı vatana ihanet suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Khavana’nın Ukrayna ordusu için para topladığı iddiasıyla yargılandığı davada, Ukrayna’ya destek veren bir ABD hayır kurumuna yaptığı 51 dolarlık bağışın cezasını çektiği belirtildi.

Hak savunucusu grup Birinci Departman tarafından yapılan açıklamada, Khavana’nın suçlamalarının bu bağışa dayandığı belirtildi. Khavana, Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde şubat ayında tutuklanmıştı. Kapalı kapılar ardında görülen davasında geçtiğimiz hafta suçunu kabul etti.

Khavana’nın, bir Amerikalı ile evlendikten sonra ABD vatandaşlığı aldığı ve Los Angeles’a yerleştiği biliniyor. Rusya’ya ise ailesini ziyaret etmek için geri döndüğü bildirildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Khavana’nın “Ukrayna’daki bir örgütün çıkarlarına yönelik provokatif olarak para topladığını” iddia etti. FSB, bu fonların taktik tıbbi malzemeler, ekipman, silah ve mühimmat alımı için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne aktarıldığını öne sürdü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com