Türkiye’deki kayıplar ve hak ihlalleri için ‘dayanışma’ zamanı

Almanya'da Dayanışmanın Sesi Derneği’nin düzenlediği, hak ihlallerini merkezine alan festival için bağış kampanyasının duyurusu yapıldı. Almanya'da yaşayan muhalifler ile Türkiye'de tutsak düşmüşlerin yakınlarını buluşturacak festivale Türkiye'den Cumartesi Anneleri katılıyor.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya’nın Köln kentinde faaliyet gösteren Dayanışmanın Sesi Derneği ve Bethe Vakfı, 27-28 Eylül 2024 tarihinde beşincisi düzenlenecek Stimmen der Solidarität için bağış kampanyasının duyurusunu yaptı.

Köln kentin Ehrenfeld semtindeki Bürgerzentrum’da düzenlenen basın toplantısına eski Milletvekilli Anke Brunn, Bethe Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve eski Bergisch-Gladbach Belediye Başkanı Klaus Orth ve Dayanışmanın Sesi Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri Georg Krautkrämer, Adil Demirci ve Jürgen Wessling katıldı.

HAK İHLALİNE UĞRAYANLARIN YAKINLARINI BULUŞTURUYOR

Dayanışmanın Sesi Derneği’nin öncülüğündeki yeni festivali tanıtan Georg Krautkrämer, “Köln’de düzenleyeceğimiz beşinci festivalde resim sergisi, konser ve paneller olacak. Bu festival aynı zamanda başta Alman vatandaşları olmak üzere Türkiye’de tutsak düşen kişilerin yakınlarını bir araya getiriyor. Dayanışmanın önemine vurgu yapıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DEN CUMARTESİ ANNELERİ KATILIYOR

Festival kapsamındaki “Türkiye’de kayıplar ve siyasi ölümler” paneline ise Türkiye’den Cumartesi Anneleri adına Maside Ocak, 1996’da öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe, Barış Anneleri adına Hidayet Demir, eski Hakim Orhan Gazi Ertekin ve DEM Milletvekilli Dilan Kunt katılacaK.

AVRUPA’DA MUHALİFLERE YÖNELİK TEHDİTLER

Etkinlikte düzenlenecek ikinci panel ise, “Avrupa’da muhaliflere yönelik tehditler” başlığı altında yapılacak. Panele gazeteci Hayko Bağdat, Kerem Schamberger ile milletvekilleri Gönül Eğlence, Lale Akgün ile Cansu Özdemir katılacak.

FESTİVAL DAYANIŞMA VE KATKI BEKLİYOR

Dayanışma festivalinin 5’incisine destek veren Bethe Vakfı adına konuşan Klaus Orth “Bethe Vakfı olarak Dayanışmanın Sesi Derneği’nin yürüttüğü faaliyeti önemli buluyoruz ve bu yıl festivali desteklemek istiyoruz. Bugünden itibaren 5000 Euro’ya kadar toplanan bağış için biz de Bethe Vakfı ayrıca 5000 Euro destek vereceğiz” dedi.

Derneğin faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Orth, “Bu festivale destek veriyoruz çünkü insan haklarıyla ilgilenmek için sadece diplomasi yeterli değil, sivil katılım da gerekli. Köln’de çok sayıda Türk ve İran kökenli insan yaşamakta ve bu da söz konusu insanlarla ilgilenmek için ikinci bir nedendir” ifadelerini kullandı.

Orth; festivalden beklentilerinin kurumun tanıtılması, desteklemesi ve kampanyaya katılarak bağışta bulunulması olduğunu da ekledi.

KÖLN, DAYANIŞMA İÇİN SEMBOL KENT OLDU

Dayanışmanın Sesi Derneğin onur üyelerinden eski Milletvekilli Anke Brunn “Düzenlediğimiz bu dayanışma festivali çok önemli çünkü burada insan hakları ihlalleri hakkında konuşabilirler. Çünkü insanların orada neler olduğunu öğrenmesi önemli. Birlikte bir şeyler başarabilir ve paylaşabilirsiniz” dedi.

Brunn sözlerini, “Dayanışmanın Sesi Derneğin düzenlediği Adalet Nöbeti ve Dayanışma Festivali Köln için sembölü oldu. Bu başka bir kentte yok” ifadeleriyle tamamladı. Öte yandan festivalde “Jupiya” ve “Can Leman” konserleri duyuruldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com