Trump’ın mitinginde silah sesleri: Kulağından yaralandı

ABD'de başkan adayı Donald Trump'ın Pensilvanya eyaletindeki mitingi sırasında ateş açıldı. Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum" ifadesini paylaştı.

  • ü
  • 14 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Trump, silahlı saldırıya uğradı. (FOTOĞRAF: REBECCA DROKE / AFP)

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) başkan adayı Donald Trump’ın Pensilvanya eyaletindeki mitingi sırasında ateş açıldı. Trump’ın kulağından yaralandığı belirtildi. Silah seslerinin duyulmasının ardından Trump’ın kulağını tutarak yere çömeldiği görüldü. Korumaları Trump’ın etrafını sararak güvenlik çemberi oluşturdu. Yere düşen Trump gizli servis ajanları ve polis tarafından uzaklaştırıldı.

Pensilvanya’daki Donald Trump mitinginde silah seslerinin duyulduğu an kameralara yansıdı. Savcı, silahlı saldırganın ve mitinge katılan en az bir kişinin öldürüldüğünü söyledi.

BİDEN, TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Biden, seçim mitinginde uğradığı silahlı saldırıda kulağından yaralanan eski başkan Trump ile telefonda görüştü. Biden’ın, iç güvenlik ve kolluk kuvvetlerinden bilgi alacağı belirtildi.

MİTİNGDE BÜYÜK PANİK

AA’nın bildirdiğine göre; Cumhuriyetçi başkan adayı Trump olayda sağ kulağından yaralandığı olayda patlamalar, mitinge katılan vatandaşlar arasında da paniğe neden oldu. Trump’ın, korumalar kendini kürsüden indirmeden önce sağ yanağında kanlar akarken, yumruğunu havaya kaldırdığı görüldü.

TRUMP ALANDAN KAÇIRILDI

Miting alanında panik devam ederken, korumalar, Trump’ı acil olarak zırhlı aracına götürdü. Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, “İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum” ifadesini paylaştı.

Trump, kulağından yaralandı. (FOTOĞRAF: REBECCA DROKE / AFP)

Trump’a yönelik bir suikast girişimi olup olmadığıyla ilgili incelemeler sürüyor.

BEYAZ SARAY’DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Öte yandan Beyaz Saraydan yapılan açıklamada “ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, Pensilvanya’da seçim kampanyası sırasında yaşadığı olay hakkında bilgilendirildi” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com