Trump’a golf oynadığı sırada ikinci saldırı girişimi: Çalılıktan namlu çıktı

Kampanya ekibi, golf oynadığı sırada Trump'ın yakınından silah sesleri geldiğini, oğlu çalılıklarda AK-47 bulunduğunu açıkladı. Şerif, ajanının çitlerin arasında namluyu görüp ateş ettiğini söyledi.

  • ü
  • 16 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Arşiv

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump’a yeni bir suikast girişimi yapıldığı iddia edildi.

13 Temmuz’da Pennsylvania’daki miting sırasında kulağından vurulan Trump, bu defa Florida’nın West Palm Beach kentinde golf oynarken silah sesleri duyuldu. İddiaya göre sahada hemen önlem alındı ve Trump olayı yara almadan atlattı.

Trump’ın kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, “Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok” ifadelerini paylaştı.

Oğlu Donald Trump Jr. ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ayrıntı verdi. Donald Trump Jr., yerel kolluk kuvvetlerinin çalılıklarda bir AK-47 bulduğunu ve 1 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

NEW YORK POST: İKİ KİŞİ BİRBİRİNE ATEŞ AÇTI

New York Post gazetesi ise emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye dayanarak Trump’a ait Florida’daki golf kulübünde iki kişinin birbirine karşılıklı ateş ettiğini bildirdi.

Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki miting sırasında suikast girişimine uğramış, kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

TRUMP: ASLA PES ETMEYECEĞİM

AA’nın AP’den aktardığına göre Trump destekçilerine attığı e-postada “asla pes etmeyeceğim” deyip ekledi: “Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim.”

FBI: SUİKAST GİRİŞİMİ GİBİ GÖRÜNEN OLAYI SORUŞTURUYORUZ

FBI da açıklamasında “suikast girişimi gibi görünen olay” ifadesini kullandı.

Açıklamada “FBI, Florida West Palm Beach’e intikal etti ve eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturuyor” denildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada da ABD Başkanı Joe Biden ile Yardımcısı Kamala Harris’in, Trump’ın golf oynadığı Trump Uluslararası Golf Sahası’ndaki güvenlik olayıyla ilgili bilgilendirildikleri belirtilerek, güvende olduğunu bilmelerinin kendilerini rahatlattığı ve düzenli bilgi almaya devam edileceği ifade edildi.

ŞERİF: AJANLAR ÇİTLERİN ARASINDAN ÇIKAN NAMLUYU GÖRÜP ATEŞ AÇTI

West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, f fark ettiğini ve şüpheliye doğru ateş açtığını açıkladı.

Bradshaw, görgü tanığının ifadesi sayesinde şüpheliyi yakalayabildikleri, silahlı kişinin Trump’tan yaklaşık 400-500 metre uzakta olduğu bilgisini verdi.

Şüphelinin 2 sırt çantası ve aksiyon kamerasının olduğunu ifade eden Bradshaw, zanlının daha sonra silahını bırakarak arabayla kaçtığını belirtti.

Martin County Şerifi William Snyder da şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com