Trump da tehdide başladı: Seçimi kaybedersem ülke kan gölüne döner

Donald Trump, ABD Başkanlık seçimini kaybetmesi halinde 'ülkenin kan gölüne döneceğini' iddia etti.

  • ü
  • 17 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Eski ABD Başkanı Donald Trumpın bir karavanın dış cephesindeki fotoğrafı ve sevenlerinin üzerine yazdığı destek notları. (© Annabelle Gordon/CNP via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump seçimi kaybetmesi halinde Amerika’da demokrasinin sonu olacağını ve bütün ülkenin kan gölüne döneceğini söyledi.

VOA Türkçe’nin haberine göre; Trump bu konuşmasını Ohio’da katıldığı bir etkinlikte yaptı.

Konuşmasının bir bölümünde ithal edilen araçlara vergi uygulanması ve Amerikan otomobil endüstrisinin yabancı ülkelerle rakabetine dair açıklamalarda bulunurken Trump, “Eğer seçimi kaybedersem bütün ülke kan gölüne döner” ifadesini kullandı.

BİDEN’IN EKİBİ: SİYASİ ŞİDDET TEHDİDİ

Seçim kampanyası ekibine bu açıklamasıyla Trump’ın ne demek istediği sorulduğunda, bir New York Times muhabirinin sosyal medya paylaşımına dikkat çekildi.

Sosyal medya paylaşımında “kan gölü” ifadesinin Trump’ın Amerikan otomobil endüstrisi ve ekonomisiyle ilgili tartışmaların yaşandığı sırada kullanıldığı belirtiliyor.

Biden’ın seçim kampanyası sözcüsü James Singer ise açıklamanın Trump’ın aşırıcılığını, intikam isteğini ve siyasi şiddet tehditlerini gösterdiğini söyledi.

Konuşmasında Trump ayrıca, “Eğer bu seçimi kazanamazsak bu ülkede bir başka seçim olacağını sanmıyorum” ifadelerini de kullandı.

2020’DEKİ SEÇİMİ HİLEYLE KAYBETTİĞİNİ SAVUNUYOR

Eski Amerika Başkanı, bir kez daha 2020 seçimlerini hile karıştığı için kaybettiğini iddia etti.

Trump’ın dört yıldır dile getirdiği bu iddia mahkemelerde kanıtlanamadı.

ABD’de bazı medya kuruluşları bu iddiayı “büyük yalan” olarak niteliyor.

6 Ocak 2021 Kongre baskını nedeniyle cezaevinde olanlardan övgüyle bahseden Trump, onları “vatanseverler” ve “rehineler” olarak niteledi.

Baskına katılanlar 2020 seçim sonuçlarını onaylama sürecini engellemeye çalışmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com