TikTok’un ABD’de elde ettiği gelir 16 milyar dolara ulaştı: Gençler üzerinden büyüyor

ABD’de yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya olan TikTok’un ABD’den elde ettiği kazanç 16 milyar dolara ulaştı.

  • ü
  • 15 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Z kuşağı arasında popüler olan sosyal medya uygulaması TikTok, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 16 milyar dolarlık satışa ulaştı. ABD Temsilciler Meclisi, uygulamanın sahibi olan ve küreselde 120 milyar dolar kazancı olan ana şirket ByteDance’i Çinli olmayan birine satmaya zorluyor. Beklenen satış 6 ay içerisinde gerçekleşmediği takdirde uygulamanın yasaklanması öngörülüyor.

TEMSİLCİLER MECLİSİ YASAKLANMASINI İSTİYOR

TikTok’un etkisiyle gelirlerini 2023 yılında yüzde 40 arttırarak Facebook’un sahibi Meta’yı geçme yolunda ilerleyen 2023 ByteDance’in ABD’de kullanımını yasaklamayı öngören yasa oy çokluğuyla kabul edildi. Yasa tasarısı 352-65 gibi büyük oy farkı ile Temsilciler Meclisi’nden geçse de yürürlüğe girebilmesi için hâlâ senatonun onayını ve Joe Biden’ın imzasını alması gerekiyor.

Yasa tasarısını destekleyen temsilciler, ulusal güvenliği tehdit ettiği ve dezenformasyonu yaydığı gerekçesiyle TikTok’un yasaklanması gerektiğini savunuyor. 2020 yılında yüzde 14 olan uygulamanın ABD’li yetişkinlerce kullanım oranının 2023 yılına gelindiğinde yüzde 40’ı bulması, 18-29 yaş aralığında ise bu oranın yüzde 57 olması uygulamayı yetkililerin odağına taşıdı.

TIKTOK ABD’LİLERİ ÖRGÜTLEDİ

TikTok’un ABD’li kullanıcılarını, tasarının geçmesi hâlinde uygulamanın ABD’de yasaklanacağını söyleyerek, devamlı telefon aramaları ile temsilcileri protesto etmeleri için örgütledi. TikTok’un bu hamlesi ABD’li yetkililerin uygulamaya olan olumsuz bakışını perçinledi.

New York Times, eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in potansiyel alıcıları TikTok için teklif yapmak üzere bir araya getirdiğine yer verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Mnuchin henüz herhangi bir finansal detay paylaşmasa da uygulamanın ABD kısmının satışı için gerekecek miktarın 150 milyar dolar gibi yüksek meblağlarda seyredeceği öngörülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com