Tahran’da binler Hamas lideri Haniye’nin cenaze töreninde

Hamas lideri Haniye için öldürüldüğü Tahran'da cenaze töreni düzenlendi. Namazı İran'ın dini lideri Hamaney kıldırdı. Törende konuşma yapan İran Meclis Başkanı Kalibaf, suikasttan İsrail'in yanı sıra ABD'yi sorumlu tuttu.

  • ü
  • 01 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

İran’ın başkenti Tahran’da 31 Temmuz Çarşamba günü sabaha karşı düzenlenen suikastta öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Cenaze töreninin ardından Katar’da toprağa verilecek olan İsmail Haniye’nin cenaze namazını İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı.

Tahran’daki törene, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yanı sıra üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı. Kısıtlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen binlerce kişi üniversite kapısında bekledi.

Namaz sonrasında büyük bir kitle de üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı’nda ve bölgeye çıkan yollarda toplandı. İsmail Haniye, Tahran’daki törenin ardından yarın Katar’ın başkenti Doha’da toprağa verilecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘SALDIRI ABD’NİN KOORDİNASYONUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ’

Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, suikastın ABD koordinasyonuyla gerçekleştirdiğini söyledi. Kalibaf, “Bu saldırının ABD’nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com