Solingen kurbanları Filibe’de son yolculuğuna uğurlandı

Almanya’nın Solingen’de şehrinde katledilen Bulgaristan Türkü aynı aileden 4 kişi Bulgaristan’ın Filibe kentinde toprağa verildi.

  • ü
  • 04 Nisan 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya’nın Solingen’de şehrinde evlerinin kundaklanması sonucu çıkan yangında yaşamını yitiren Bulgaristan Türkü aynı aileden 4  kişinin cenazeleri Bulgaristan’ın Filibe Şehri yakınlarında Köstek Köyünde toprağa verildi. Smail, Kıymet Gizem ve Elis Zhilov cenaze namazlarının kılınmasının ardından köylerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Düsseldorf – İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçuşu ile önce İstanbul’a sonra da memleketlerine gönderilen aileler Diyanet İşleri Bakanlığına ait cenaze aracı ile Bulgaristan’ın Filibe şehrine getirildi. Burada Filibe Müftülüğü tarafından düzenlenen merasim ile cenaze aracından alınan aynı aileden 4 kişi Köstek Köyü mezarlığına kadar eller üzerinde taşındı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Fotoğraflar: Selahattin Sevi / VELEV

Almanya’da ve Bulgaristan’da Türk toplumunu büyük bir acıya boğan kundaklama kurabanlarının cenazelerinin köye girmesi ile dramatik anlar yaşandı. Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından cenazeler köy mezarlına defnedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com