Solingen faciası Avrupa Parlamentosu’na taşındı

Almanya'nın Solingen kentindeki kundaklama olayını Avrupa Parlamentosu'na taşıyan Bulgaristan Milletvekili İlhan Küçük, "Nefret istemiyoruz" dedi.

  • ü
  • 14 Nisan 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya’nın Solingen kentinde bir kundaklama sonucu meydana gelen Bulgaristan vatandaşı 4 Türk’ün hayatını kaybettiği yangın Avrupa Parlamentosu (AP) gündemine taşındı. Strasbourg’da gerçekleşen oturumunda bir konuşma yapan Türk kökenli Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi ( HÖH) Milletvekili İlhan Küçük ‘Suçlular cezayı hak ediyor’ dedi.

Mart ayında Almanya’nın Solingen kentinde bir kundaklama sonucu meydana gelen olayda aynı aileden Bulgaristan vatandaşı 4 Türk hayatını kaybetmişti.  AP milletvekili İlhan Küçük, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, “İki hafta önce Almanya’nın Solingen şehrinde meydana gelen bir olaya çekmek istiyorum – dört Bulgaristan vatandaşı yakıldı. Bu konuyu burada gündeme getirmem gerekiyor. Solingen’de olup bitenleri hiçbir şekilde karanlıkta bırakamayız ve işlenen suçların failleri mutlaka tespit edilmelidir’’ dedi. Küçük, “Solingen’de işlenen bu eylemin kurbanları ve adalet bekleyen toplum adına bu konuyu burada gündeme getiriyorum” ifadelerini kullandı.

SORU İŞARETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Aynı zamanda Avrupa Lideral Parlamenterler Grubu Başkanı olan İlhan Küçük ‘‘Soruşturma tamamlanmadan binanın onarım işlerine başlanması ve binanın yıkılması girişimleri iddialarına ilişkin endişelerini’’ dile getirdi. HÖH Milletvekili Küçük, kundaklanan binada yıkım işlemlerinin başladığına ilişkin haberleriği konuşmasında, “Bu çabalar bazı şüphelere ve soruşturmanın objektifliği bakımından soru işaretlerine yol açmaktadır” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ALMANLAR DA ‘NEFRET İSTEİYORUZ’ DEDİ

İlhan Küçük konuşmasını “Dört Bulgar vatandaşı ateşe verildi. Ben ve görevdaşlarım bir protesto yürüyüşüne katıldık ve bu yürüyüş barışçıldı. Çeşitli vatandaşların katıldığı eylemde yer alan katılımcıların çoğu aslında Almandı ve bu protestonun sloganı “Nefret İstemiyoruz!” şeklindeydi. Ancak bu çağrının yanı sıra faillerin tespit edilmesine yönelik çok güçlü bir çağrı da yapıldı. Avrupa yurttaş toplumu olarak bunu gerçekten yapmak zorundayız” ifadeleriyle tamamladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com