‘Sisi’yle asla görüşmem’ diyen Erdoğan, 10 yıl sonra Mısır’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 10 yıl aradan sonra önümüzdeki ay Mısır’a resmi bir ziyarete bulunmaya hazırlanıyor.

  • ü
  • 31 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Mısır’da Muhammed Mursi’nin darbeyle devrildiği 2013’ten beri Mısır’a hiç gitmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki resmi bir ziyaret için bu ülkeye gidecek.

Bloomberg, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık 10 yıl aradan sonra önümüzdeki ay Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmeye hazırlandığını duyurdu. Habere göre Erdoğan, 14 Şubat tarihinde resmi ziyaret için Mısır’a gidecek.

AMAÇ ‘BAĞLARI YENİDEN KURMAK’

Konuya yakın Türk yetkililere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, on yıldan fazla süren kopmuş ilişkilerden sonra bağları yeniden kurmak amacıyla Mısır’a gidiyor.

Aynı yetkili, çatışmaların sürdüğü Ortadoğu’ya yapılacak bu ziyaretin önemli olduğunu, iki ülkenin Doğu Akdeniz’deki işbirliğini de ileri bir aşamaya taşıyacağını kaydetti.

Bu gezi, İslamcı bir cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin 2013’te şu anki Mısır lideri Abdulfettah Sisi tarafından darbeyle görevden alınmasından bu yana Mısır’a yaptığı ilk gezi olacak.

GEÇEN YIL SİSİ’YLE 3 KEZ GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, 2022 yılında ilk kez Katar’da Mısır lideri Sisi ile el sıkışmıştı. Geçtiğimiz 2023’te ise önce Hindistan’daki G20 zirvesinde, ardından Suudi Arabistan’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde Sisi’yle görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi’nin devrilmesinin ardından Sisi yönetimini “darbeci” ilan etmiş; “Böyle biriyle asla görüşmem” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com