Sırrı çözülemeyen uçak kazası

Kayboluşunun üzerinden 10 yıl geçen uçak için Malezyalı yetkililer arama çalışmalarını tekrar başlatabileceklerini söyledi.

  • ü
  • 09 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Kayıp Malezya uçağını arayan Amerikan askeri gemisinden kalkan MH-60R Sea Hawk helikopteri Tayland Körfezinde. (Fotoğraf: Depo Photos)

Malezya Havayolları’na ait 370 sefer sayılı uçağın ortadan kaybolmasının üzerinden 10 yıl geçti. Malezyalı yetkililer, havacılık tarihindeki akıllara kazınan gizemlerden biri olan olay hakkında soruşturmayı yeniden başlatmayı düşünebileceklerini söylüyor.

2018 yılında uçağı arayan bir ABD şirketinin, Hint Okyanusu’nun güneyinde yeni bir arama yapması ihtimali tartışılırken Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony Loke uçağın kayboluşunun 10. yıl dönümündeki anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Hükümet olarak MH370’in yerini tespit etme konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

MH370’e ne oldu?

8 Mart 2014’te, kalkıştan 40 dakikadan az bir süre sonra, Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden Boeing 777 uçağı konum verilerinin aktarımını durdurdu. Malezya hava sahasından çıktıktan sonra rotasından Hint Okyanusu’na doğru saptı. Uydu verileri uçağın saatlerce uçmaya devam ettiğini gösterdi. 239 kişinin ortadan kaybolmasıyla çok sayıda uluslararası arama çalışması başlatıldı.

Uçağa ilişkin teoriler kaçırma ve cinayet-intihardan uçağın başarısızlığına kadar uzanırken Mozambik ve Madagaskar’da birçok parça karaya vurdu, ancak uçak ve kara kutusu (kayıtlı uçuş verileriyle birlikte) hâlâ bulunamadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com