Sırbistan ve Kosova plaka anlaşmazlığını çözdü

Anlaşmazlık nedeniyle Kosovalı ve Sırp sürücüler komşu ülkede araç kullanabilmek için plakalarının bir kısmını kapatmak zorundaydı.

  • ü
  • 06 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Sırbistan ve Kosova, araç plakaları konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlığı çözüme kavuşturdu. Kosova’ya girmek isteyen Sırp araç sürücüleri artık plakalarındaki ‘milliyet’ işaretlerini yapıştırmak zorunda kalmayacak.

Kosova hükümeti de Perşembe günü bu yönde bir karar aldı. Yeni düzenleme bugün ülkedeki Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SIRBİSTAN KOSOVA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMIYOR

Kosova böylece Sırbistan hükümetinin yılın başında yürürlüğe koyduğu benzer bir düzenlemeyi takip etmiş oldu. Buna göre Kosova’dan gelen araçların plakalarının artık kısmen yapıştırılması gerekmiyor. Belgrad yönetimi daha önce Kosova Cumhuriyeti anlamına gelen ‘RKS’ ülke kodundan ve Kosova bayrağının resminden rahatsız olmuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Ancak Sırbistan hükümetinin Kosova elçisi Petar Petkovic hafta başında yaptığı açıklamada tüm araçlara izin verilmesinin ‘tamamen pratik bir karar’ olduğunu, bunun Kosova’nın tek taraflı olarak ilan edilen bağımsızlığının tanınması olarak yorumlanamayacağını söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com