Sırbistan liderinden korkutan’savaş’ uyarısı: ‘Un, yağ, şeker depolayın’

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, dünyada çok kısa süre içerisinde büyük bir savaş çıkabileceğinden endişe ettiğini belirterek, vatandaşlarına 'un, yağ ve şeker stoklamalarını' istedi. Vucic, savaşın 3-4 ay kadar yakın olduğunu da ileri sürdü.

  • ü
  • 17 Haziran 2024
  • ü
  • Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic... (World Economic Forum - Depo Photos)

Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vucic, Rusya ve Batı arasında üç ya da dört ay içinde büyük bir çatışma yaşanabileceğini söyledi.

İsveç dergisi Die Weltwoche’ye röportaj veren Vucic, olası savaşa hazırlık amacıyla ülkedeki un, yağ ve şeker stoklarını kontrol ettiklerini söyledi. Ukrayna’daki savaşla ilgili Batı’yı savaş çığırtkanlığı yapmakla suçlayan Vucic, savaştaki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyleyerek, “Büyük güçler bir şey yapmazsa Ukrayna’da olup bitenlerin acı sonunu göreceğiz. Kısa bir süre sonra eminim ki gerçek bir felaket göreceğiz” ifadelerini de kullandı.

54 yaşındaki Sırbistan lideri, dünya savaşının çıkma ihtimali üzere sorulan soruya, “Üçüncü dünya savaşından söz edemem ama büyük bir çatışmadan söz ediyorum. Bundan çok uzakta olmadığımıza inanıyorum. Üç ya da dört aydan fazla değil” şeklinde yanıt verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com