Sığınmacılar için sadece “ekmek, yatak ve sabun”

Almanya’da yapılan son iki yerel seçimde başarılı sonuçlar alan AfD hedef yükseltti. İki hafta sonra yapılacak Brandenburg eyalerinde tek başına hükümet olacak çoğunluğu hedefliyor. Sığınmacılar ile mültecilere yapılacak yardımların “ekmek, yatak ve sabun” ile sınırlandırılmasını önerdi.

Almanya en fazla mülteci kabul eden ülkelerden. (Fotoğraf: Tobias SCHWARZ / AFP)

Almanya’da yapılan son eyelet seçimlerinde yüksek oy oranlarına ulaşan aşırı sağcı AfD partisi, hangi politik konularda nasıl bir tutum takınacaklarını belirledikleri bir tutum belgesinde sığınmacılara yönelik politikasını netleştirdi. Göç konusunu “tüm sorunların anası” olarak gören AfD, sığınmacılar ile mülteciler için yardımları önemli ölçüde azaltmak istiyor. Yapılacak yardımları sadece “ekmek, yatak ve sabun” çerçevesinde kalmasını istiyor.

PARTİ POLİTİKASINI BELİRLEDİLER

Alman parlamentosundaki AfD grubu, yaz tatili sonunda bir araya gelerek, bir yıl sonra yapılacal federal seçime kadar çalışma önceliklerini ortaya koydu. Burada kabul edilen bir pozisyon belgesine göre, AfD milletvekilleri iç, ekonomik ve sosyal politika olmak üzere üç konu üzerinde yoğunlaşmak istiyor.

“TÜM SORUNLARIN ANASI”

Toplantıda AfD’nin parlamento grubu lideri Tino Chrupalla göç konusu “tüm sorunların anası” olarak niteledi. Aynı ifadeyi, 2018’de CSU’nun eski lideri ve Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer de kullanmışi ve göç sorununu “Bu ülkedeki tüm siyasi sorunların anası” olarak tanımlamıştı.

SINRLARA ÇİT ÇAĞRISI

AfD toplantısında partinin göç konusunda iyi bilinen pozisyonları tekrarlanırken, Alman sınırında reddedilme, reddedilen sığınmacıların sınır dışı edilmesi ve gerekirse sınırlara çit çekilmesi bulunuldu. Ayrıca kimlik belgesi olmayan kişiler için sığınma prosedürünün baştan reddedilmesi istendi.

“NÜKLEERE DÖNÜLSÜN”

Ekonomik konularda önceliklerini belirleyen AfD, daha düşük vergiler, nükleer enerjiye dönüş ve kömürle çalışan elektrik santralleri için daha uzun çalışma süreleri ile içten yanmalı motor ve petrol ve gazla ısıtmaya destek verilmesini savunuyor.

VATANDAŞ OLMAYANA YARDIM PARASI YOK

Belirli bir gelir seviyesinin altında herkese verilen ”vatandaşlıK ödeneğinin” sadece Alman vatandaşları ile sınırlandırılması istenirken, sığınmacılar ile mülteciler için yardımların sadece “ekmek, yatak ve sabun” ilkesine göre düzenlemesi çağrısı yapılıyor.

BRANDENBURG’DA TEK BAŞINA İKTİDAR

Son yapılan Thüringen ve Saksonya seçimlerinde yüzde 30’lar civarında oy alan AfD, 2 hafta sonra yapılacak Brandenburg eyaleti seçimlerinde de yüksek bir oy oranı yakalamak istiyor. Partinin eş-başkanı Alice Weidel, mevcut hükümeti sert sözlerle eleştirerek, “Mevcut anket sonuçları göz önüne alındığında SPD, Yeşiller ve FDP hükümeti artık bir azınlık hükümeti konumuna düşmüştür. Hükümeti istifa etmeli“ dedi. Weidel, Brandenburg’daki yaklaşan eyalet seçimleri için iddialı hedefler koydu: “Orada mutlak bir çoğunluk hedefleyeceğiz” dedi. Seçimlere iki hafta kala kamuoyu araştırmalarına göre AfD, Brandenburg’da yüzde 27 civarında oy oranı ile ilk sırada çıkıyor. Federal hükümeti oluşturan üç partinin bu eyaletteki oy oranı ise yüzde 19’da.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com