Sevgilisine danışmanlık görevi verdi, ağlayarak istifa etti: Eşinden ve Meloni’den özür diledi

Sevgilisine danışmanlık görevi verdiğini ağlayarak itiraf eden İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano görevinden istifa etti. Sangiuliano, eşinden ve İtalya Başbakanı Meloni'den özür diledi.

  • ü
  • 07 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Gennaro Sangiuliano ve danışman olarak atadığı sevgilisi Maria Rosaria Boccia... (© Di Lorenzo/ROPI via ZUMA Press)

İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, eski sevgilisi Maria Rosaria Bocciayı üst düzey danışman olarak atanmasıyla ilgili yaşanan tartışmanın ardından istifa etti.

İlk başta iddiayı reddeden ancak Çarşamba günü devlet televizyonuna verdiği gözyaşlarıyla dolu röportajda, Boccia ile ilişkisi olduğunu ve onu ücretsiz danışman olarak tuttuğunu itiraf eden Gennaro Sangiuliano, dün istifasını Başbakan Giorgia Meloniye sundu.

Sangiuliano, röportajında ​​eşinden özür dilemiş ve danışman olarak atadığı Boccia ile ilişkisini yaz aylarında bitirdiğini iddia etmişti. Boccia ile ilk kez Mayıs ayında Napolide tanıştığını, ardından arkadaşlıklarının “duygusal bir ilişki” olarak adlandırdığı şeye dönüştüğünü söyleyen bakanın istifası kabul edildi.

BERLUSCONİ’NİN PARTİLERİYLE KARŞILAŞTIRILDI

Olay manşetlere taşındı ve eski başbakan Silvio Berlusconi’nin ev sahipliği yaptığı “bunga bunga” partileri de dahil olmak üzere geçmişteki seks ve siyaset skandallarıyla karşılaştırmalara neden oldu.

Bu arada geçen haftalarda Boccia, Instagram hesabını Sangiuliano’ya çeşitli kamusal etkinliklerde eşlik ettiği ve bakanlık ofislerine ve belgelerine erişimi olduğunu gösteren fotoğraflarla doldurdu.

SAYIŞTAY OLAYI İNCELİYOR

Muhalefetteki Yeşil Avrupa partisinin lideri Angelo Bonelli bu hafta polise şikayette bulunarak bakanın kamu fonlarını kötüye kullanma ve gizli bilgileri ifşa etme ihtimaline karşı soruşturulmasını talep etti.

Sayıştay, olayı incelerken Boccia için “tek bir avro bile” kamu parası harcanmadığını defalarca söyleyen Sangiuliano da bu durumun kendisine durumunu temize çıkarma şansı vereceğini söyleyerek tepki gösterdi. İstifa mektubunda, sinema sübvansiyonlarının ödenmesinde kayırmacılık iddialarıyla mücadele de dahil olmak üzere başarılarını anlatan Sangiuliano, bu çalışmaların “dedikodularla lekelenemeyeceğini ve özellikle de durdurulamayacağını” söyledi.

Başbakan Meloni de X’te paylaştığı mesajda Sangiuliano’yu “yetenekli ve dürüst bir insan” olarak övdü. Onun yerine Roma’daki Maxxi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin başkanı ve aynı zamanda eski bir gazeteci olan Alessandro Giuli’yi seçti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com