Senegal’de göçmen teknesi alabora oldu: En az 26 ölü

Senegal’den İspanya’nın Kanarya Adaları’na gitmek üzere yola çıkan göçmen teknesi battı. En az 26 kişinin hayatını kaybettiği kazada 100’den fazla kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

  • ü
  • 11 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Arşiv

Senegal’in batı kıyısında meydana gelen tekne kazasında en az 26 göçmen hayatını kaybetti.

BBC’nin haberine göre; Başkent Dakar’ın 80 kilometre güneyindeki Mbour kentinden İspanya’nın Kanarya Adaları’na gitmek üzere yola çıkan ahşap balıkçı teknesi, yolculuğunun henüz 4. kilometresinde alabora oldu.

Yetkililer teknede 100’den fazla kişinin bulunduğunu açıkladı. Şu ana kadar sadece 4 kişi kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Son yıllarda Batı Afrika ülkelerinden Avrupa’ya göç etmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor. Çoğunlukla gençlerden oluşan göçmenler, çatışmalardan, yoksulluktan ve işsizlikten kaçarak daha iyi bir yaşam umuduyla yola çıkıyor.

TEHLİKELİ YOLCULUK

Kanarya Adaları’na ulaşmak isteyen göçmenler için Atlantik Okyanusu rotası oldukça tehlikeli. Buna rağmen bu yol, Sahra Çölü ve Akdeniz’i aşmak zorunda kalmadan tek seferde Avrupa’ya ulaşma imkanı sunuyor.

İspanya, Avrupa ülkeleri arasında en çok göçmen kabul eden ülkelerden biri. Bu yıl sadece Kanarya Adaları’na 30 bine yakın göçmen ulaştı. Bu sayı geçen yıla göre iki katından fazla.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com