Saldırgan, Trump’a suikast girişiminin sinyalini oyun platformunda vermiş: 13 Temmuz prömiyerim olacak, izleyin…

Suikast girişiminin arkasında yatan nedeni belirlemek için çalışan müfettişlerin, "Steam" adlı oyun platformuna gönderilen bir mesaj bulduklarını açıkladı.

  • ü
  • 18 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Trump, silahlı saldırıya uğradı. (FOTOĞRAF: REBECCA DROKE / AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump‘a yönelik suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen zanlının, bir oyun platformunda “13 Temmuz’da prömiyerim olacak, olup biteni izleyin” şeklinde bir mesaj bıraktığı öne sürüldü.

Federal yetkililer, eski Başkan Donald Trump’ın Cumartesi günü Pensilvanya’nın Butler kentinde düzenlenen bir seçim mitinginde suikast girişiminde bulunarak kulağından vurulmasının ardından soruşturma yürütüyor. Suikast girişiminin arkasında yatan nedeni belirlemek için çalışan müfettişlerin, “Steam” adlı oyun platformuna gönderilen bir mesaj bulduklarını açıkladı.

SUİKAST GİRİŞİMİN SİNYALİNİ OYUN PLATFORMUNDA VERMİŞ

20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks’un internette bir oyun platformuna “13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin” diye bir mesaj bıraktığı öne sürüldü.

AA’nın bildirdiğine göre 3 kaynak, ABC’ye, Crooks’un suikast girişiminin arkasında yatan nedeni belirlemek için çalışan müfettişlerin, “Steam” adlı oyun platformuna gönderilen bir mesaj bulduklarını açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kaynaklar, Crooks tarafından yazıldığına inandıkları mesajda, “13 Temmuz prömiyerim olacak, olup biteni izleyin” ifadesinin kullanıldığını belirtti.

ELEKTRONİK ALETLERİ İNCELENİYOR

Crooks’un elektronik aletlerinde incelemeleri sürdüren yetkililerin, telefonda Trump ve başkan Joe Biden’in resimlerini bulduğu, ayrıca internet kayıtlarında “merminin uzun mesafede rüzgara karşı gidişatı” konusunda aramalara rastladığı kaydedildi.

FOTOĞRAFI ÇEKİLİP POLİSLE PAYLAŞILMIŞ

Diğer yandan olay günü Crooks silahını ateşlemeden önce seçim mitingi alanında yaşananalar hakkında da yeni detaylar ortaya çıkıyor. Gizli Servis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin dün Senato üyelerine verdiği kapalı brifingten sızan bilgilere göre, Crooks’un Trump kürsüye çıkmadan 1 saatten önce sırtında çanta ile meydanda dolaştığı, elindeki telemetre aleti ile ölçümler yaparken kolluk kuvvetlerinin dikkatini çektiği belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com