Rusya, Ukrayna’ya ait F-16’ları vurana para ödülü verecek

Rusya'da bir şirket Ukrayna'ya ait F-15 veya F-16 savaş uçağını düşüren kişilere 15 milyon ruble para ödülü vereceğini duyurdu.

  • ü
  • 16 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

F-16 savaş uçağı. (© Jaroslav Ozana/CTK via ZUMA Press - Depo Photos)

Rusya’da bir şirket, Ukrayna’da vurulacak ilk F-15 ve F-16 savaş uçakları için 15 milyon ruble (yaklaşık 170 bin dolar) para ödülü vereceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün düzenlenen bir törende Ukrayna’daki çatışmalarda imha edilen bazı Leopard ve Abrams tankları için para ödülleri dağıtıldığı belirtildi.

FORES şirketinin Başkan Vekili İlya Potanin, açıklamasında, “Bugün 17 adet Abrams ve Leopard tankı için para ödüllerini verdik. Her bir tank için 500 bin ruble ödendi.” dedi.

15 MİLYON RUBLE ÖDÜL

Potanin, savaş uçakları için benzer ödüllerin de sunulacağını ve F-15 ve F-16 savaş uçaklarının imhası için 15 milyon ruble ödülün verileceğini ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise 10 Temmuz’da yaptığı açıklamada, ABD, Hollanda ve Danimarka’nın yer aldığı koalisyonun Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarını sağlamak için çalıştığını belirterek, “F-16’ların devri resmi olarak sürüyor ve Ukrayna bu yaz F-16’ları uçuracak.” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com