Rapor: TikTok, Nazi yanlısı yüzlerce hesaba ev sahipliği yapıyor

İngiltere merkezli Stratejik Diyalog Enstitüsü (ISD) tarafından yayınlanan yeni araştırma, Nazizmi teşvik eden çeşitli videolar üreten veya profillerinde Nazi sembolleri kullanan 200 Nazi yanlısı hesaptan oluşan bir ağı ortaya çıkardı.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Sosyal medya uygulaması TikTok’un, uygulamayı ideolojilerini yaymak için kullanan yüzlerce Nazi yanlısı hesaba ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı.

İngiltere merkezli Stratejik Diyalog Enstitüsü (ISD) raporuna göre Nazi yanlısı gruplar yayınladıkları videolarda “beyaz olmayan ırk ve etnik grupların insanlıktan çıkarıcı karikatürlerini yaratmak” için üretken yapay zeka (GenAI) kullanıyor. Diğer videolarda ise, Adolf Hitler’in konuşmalarının yapay zeka tarafından oluşturulmuş çevirileri kullanılıyor.

Euronews‘in haberine göre; çalışma, uygulamadaki Nazi görüntülerinin ve kodlanmış dillerle eşleştirilen belirli şarkıların, diğer içeriklerin platformun moderatörleri tarafından tespit edilmeden geçmesine yardımcı olduğunu belirtti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NAZİ İÇERİĞİNDEN AÇIKÇA BAHSEDİLMİYOR

Komplo teorileri, doğruluğu kontrol edilmekte olan “yüksek zarar potansiyeli olan” yanlış bilgiler de dahil olmak üzere çeşitli içeriklerin de yayınlanması kısıtlanıyor. Kurallarda Nazi içeriğinden açıkça bahsedilmiyor.

Araştırmacılar, bu hesaplardan 50’sini TikTok’a, platformun nefret dolu ideolojilerle ilgili yönergelerinin unsurlarını ihlal ettiği için bildirdi. Araştırmacılara geri dönen tüm raporlarda hesapların “ihlalde bulunmadığı” tespit edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com