Putin’in terör listesine aldırdığı satranç efsanesi Kasparov: Bu bir onur

Rusya'nın terör listesine altığı stranç efsanesi Garry Kasparov, "Bu onur benden çok Putin’in faşist rejimi hakkında bir şeyler söylüyor. Goldwater’ın dediği gibi, özgürlüğün savunulmasında aşırılık ahlaksızlık değildir ve adalet arayışında ılımlılık erdem değildir!”

  • ü
  • 07 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Rusya, eski Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov’u ‘terörist ve aşırılıkçılar’ listesine dahil etti.

Rusya, eski Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov’u terörist listesine aldı. 2014’te Hırvatistan vatandaşlığı alan Putin muhalifi Kasparov, Mayıs 2022’de de ‘yabancı ajan’ listesine dahil edilmişti.

Rusya’nın kendisini “teröristler ve aşırılık yanlıları” listesine eklemesinin ardından açıklama yapan, bunun kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Garry Kasparov, X’den yaptığı açıklamada; “Bu onur benden çok Putin’in faşist rejimi hakkında bir şeyler söylüyor. Goldwater’ın dediği gibi, özgürlüğün savunulmasında aşırılık ahlaksızlık değildir ve adalet arayışında ılımlılık erdem değildir! Ancak her türlü muhalefet ya da basit bir nezaket, diktatörlük tarafından aşırılık yanlısı olarak adlandırılmalıdır.” dedi.

Kasparov ayrıca ABD’nin uluslararası terör eylemlerine defalarca destek sağladığı tespit edilen ülkeler listesine atıfta bulunarak, “Bugün Rusya’yı, Putin’i ve tüm yandaşlarını terörün devlet sponsorları listesine eklemek için iyi bir gün olabilir.” diye ekledi.

2005’te satranç kariyerini sonlandıran Kasparov, sonraki yıllarda Rusya’da Putin’e karşı muhalefetiyle bilinir hale geldi ve 2013 yılında ülkeyi terketmek zorunda kaldı. Kasparov ayrıca Rusya’nın 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından kurulan ve uluslararası topluma Rus liderleri savaş suçlusu ilan etme çağrısında bulunan ‘Savaş Karşıtı Komite’nin de önemli bir figürüydü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com