Putin, Çeçenistan ziyaretinde Ukrayna savaşında “ele geçirilen” Türk yapımı silahları inceledi

Putin'in Çeçenistan ziyaretinde Rusya'nın Ukrayna savaşında ele geçirdiği silahlar gösterildi. Putin ve beraberindekilere Türkiye yapımı silahların da gösterildiği görüldü.

  • ü
  • 21 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Putin, Çeçenistan ziyaretinde Ukrayna savaşında "ele geçirilen" Türk silahlarını inceledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 yıllık bir aradan sonra Çeçenistan’ı ziyaret etti. Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ile birlikte bir dizi temas gerçekleştiren Putin, Gudermes’teki Rus Özel Kuvvetler Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Putin’in akşam saatlerindeki temasları sırasında ise Rusya’nın Ukrayna savaşında ele geçirdiği silahlar gösterildi. Putin ve beraberindekilere Türkiye yapımı silahların da gösterildiği görüldü. Amerikan silahları ile yan yana dizilen silahların sergilendiği masada Türk bayrağının bulunması dikkati çekti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

PUTİN VE KADİROV ‘TÜRK SİLAHLARI’NI İNCELEDİ

Bölgedeki gelişmeleri, “Putin’den Erdoğan’a “bir cisim” yaklaşıyor…” notuyla paylaşan Rusya uzmanı Kerim Has, “Putin’e bu akşamki Çeçenistan ziyaretinde Rusya’nın Ukrayna savaşında ele geçirdiği silahlar gösterilirken, Türkiye yapımı silahların da sergilendiği görülüyor.” diyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bir süredir Putin ile Erdoğan arasında Türkiye’nin özellikle ABD üzerinden Ukrayna’ya artırdığı silah sevkıyatı sorununun büyüdüğüne dair işaretler vardı. Nitekim dün akşam Rus Dışişleri zaten Moskova’daki Türkiye Büyükelçisiyle görüşerek bu konuda Erdoğan yönetimine açık uyarılarda bulunmuştu. Sanırım, Türkiye ile Ukrayna arasında Anglo-Sakson ekibin (İngiltere ve ABD) gözetimi ve koordinasyonunda artan askeri işbirliği Moskova için artık belli sınırlara ulaşmış durumda. Zannımca yakında bu konuda daha belirgin işaret ve gelişmeler görmeye başlarız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com