‘Nefret hutbesi’ için Diyanet hakkında suç duyurusu: Almanya’da toplumsal barışı zedeliyor

DİTİB tarafından 12 Temmuz 2024 tarihinde tüm camilerde okutulan cuma hutbesi için suç duyurusunda bulunuldu. Hutbenin Almanya Ceza Kanunu’a göre 'nefret suçu' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu' içerdiği öne sürüldü.

  • ü
  • 12 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Almanya’nın Köln şehrinde bulunan DİTİB Köln Merkez Camii’nde

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Almanya yapılanması Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından 12 Temmuz 2024 tarihinde tüm camilerde okutulan cuma hutbesi için suç duyurusunda bulunuldu. Almanya’da faaliyet gösteren Weltanwälte e.V. Derneği yetkilileri, hutbenin Almanya Ceza Kanunu’nun 130. maddesi kapsamında ‘nefret suçu’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu’ içerdiğini öne sürdü. Dernek, bu tür nefret söylemlerine karşı Almanya’da hukukun üstünlüğünü ve toplumsal barışı korumak için mücadelenin süreceğini kaydetti.

AYRIMCILIK VE DÜŞMANLIK İÇERİYOR

Açıklamada; DİTİB tarafından okutulan hutbede, Gülen cemaatine yönelik ayrımcılık ve düşmanlık içeren ifadeler kullanıldığı; bu söylemlerin Almanya’da yaşayan binlerce kişiyi hedfe gösterdiği vurgulandı.

HUTBEDEKİ İFADELER ALMANYA’DA SUÇ

Weltanwälte e.V. derneği adına yapılan açıklamada, “Bu tür nefret söylemleri, Almanya’da barış ve huzur içinde yaşayan Gülen Hareketi mensuplarını tehlikeye atmakta ve toplumsal barışı zedelemektedir. DİTİB’in bu hutbesi, Alman demokrasisine ve toplumuna zarar vermektedir. Almanya Ceza Kanunu’nun 130. maddesi gereğince bu tür söylemler açıkça suç teşkil etmektedir. Dernek olarak bu konuda gerekli hukuki adımları attık ve suç duyurusunda bulunduk.” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com