Navalni’den sonra Putin’in yeni hedefi kardeşi mi?

Dünyayı ayağa kaldıran Rus muhalif Aleksey Navalni'nin Sibirya'daki cezaevinde yaşamını yitirmesinden sonra yeni bir iddia ortaya atıldı. Putin'in yeni hedefi kim?

  • ü
  • 21 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

Aleksey Navalni ve Oleg Navalni (Fotoğraf: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Tutulduğu cezaevinde geçen hafta hayatını kaybettiği duyurulan Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni’den sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yeni hedefi hakkında iddialar ortaya atıldı.

Rus medyası, Putin’in baskı uygulayabileceği yeni bir ismin, Navalni’nin erkek kardeşi Oleg Navalni olduğunu öne sürdü.

ARANANLAR LİSTESİNE EKLENDİ

Rus haber ajansı TASS, ülkeden kaçan Oleg Navalni’nin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “arananlar listesine” eklendiğini aktardı. Konuyla ilgili farklı bir detay paylaşılmazken, 40 yaşındaki Navalni’nin hangi suçtan arandığına ve hakkındaki davanın detaylarına dair ise bir açıklama yapılmadı.

Başka bir suçtan dolayı listede yer alan Navalni, Covid-19’daki kapanma zamanında insanları kışkırtmak ve ağabeyinin öncülük ettiği hükümet karşıtı gösterileri organize etmekle suçlanıyordu.

ANNESİ NAVALNİ’NİN CANSIZ BEDENİ GÖREMEDİ

Geçen hafta öldürülen Navalni’nin annesi Lyudmila Navalnaya hâlâ oğlunun cansız bedenini göremediğini söylerken, Rus muhalefeti Navalni’nin öldürüldüğünü ve cansız bedeninden sinir gazı izlerinin kaybolmasının beklendiğini iddia etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com