Motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna 27 bin TL ceza

Fatih'te motokuryeye çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, "Taksirle ölüme neden olmak"tan 2 yıl 6 hapis cezası verildi.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Fatih’te motokuryeye çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, “Taksirle ölüme neden olmak”tan 2 yıl 6 hapis cezası verildi. Hapis cezası adli para cezasına çevrildi. Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, 27 bin 300 lira adli para cezasına çarptırıldı, 6 ay süreyle ehliyetinin geri alınmasına karar verildi.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Mohammed Hassan Sheikh Mohamud gelmezken avukatları katıldı. Soruşturma aşamasında şikayetini geri alan Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer ve avukatı Iyaz Çimen de duruşmaya katılmadı. Ölen Yunus Emre Göçer’in babası Metin Göçer’in avukatı ise duruşmaya “şikayetçi” sıfatıyla katıldı. Duruşmayı, Göçer’in motokurye arkadaşları takip etti.

Hakim, sanığın celse arasında mevcutlu olarak getirilerek savunmasının alındığını belirtti. Şikayetçi Öznur Göçer’in avukatı Iyaz Çimen’in 27 Aralık tarihli dilekçesiyle dava ve şikayet haklarından feragat ettiği de tutanağa geçti.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporlarına göre sanığın asli kusurlu olduğu, ölen Yunus Emre Göçer’in ise tali kusurlu olduğunu belirterek sanığın “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, sanığın sabit olan “Taksirle ölüme neden olma” suçundan önce 3 yıl hapis cezasına, sanığın sosyal geçmişi, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın geleceği üzerindeki etkisi dikkate alınarak ceza 2 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi. Sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlık ve suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak hapis cezasını 27 bin 300 lira adli para cezasına çevirdi. Bu paranın 10 eşit taksitte ödenmesine karar veren mahkeme, Ankara Emniyet Müdürlüğünce verilen sürücü belgesinin 6 ay süreyle geri alınmasına hükmetti. Mahkeme, adli emanette olan Yunus Emre Göçer’e ait siyah renkli kaskın ise karar kesinleşince mirasçılara teslimine karar verdi. Karara istinaf yolunun açık olduğu da belirtildi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com