Moskova’daki terör saldırısı şüphelisi 4 Mart’ta Türkiye’den Rusya’ya gitmiş

Moskova'daki terör saldırısına katılan bir kişi, 4 Mart'ta Türkiye'den Rusya'ya geçtiğini ve kendisine 500 bin Rus rublesi  teklif edildiğini iddia etti.

  • ü
  • 23 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir konser salonunadaki silahlı saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik soruşturma sürüyor.  Konser salonunun bulunduğu Crocus City Hall binasına yönelik saldırıya ilişkin 11 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Öte yandan, terör saldırısına katılan bir kişi, 4 Mart’ta Türkiye’den Rusya’ya geçtiğini ve kendisine 500 bin Rus rublesi  teklif edildiğini iddia etti.

Rusya Soruşturma Komitesi, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 143’e ulaştığı açıklanırken, Moskova’daki terör saldırısına karışan zanlılardan biri 4 Mart’ta Türkiye’den Rusya’ya geldiğini saldırıyı gerçekleştirmek için 500 bin Rus rublesi teklif edildiğini anonim kişilerin kendilerine silah sağladığını ve Telegram üzerinden iletişime geçtiklerini söyledi.

Saldırı faillerinin Rusya-Ukrayna sınırında yakalandığı ve Ukrayna tarafında bağlantıları bulunduğu Rus kaynaklarca iddia edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com