Moskova’da ölü sayısı 137’ye yükeldi: Şüpheliler hâkim karşısında

Son 20 yılın en büyük terör saldırısıyla sarsılan Rusya'da saldırganlar hakim karşısında. IŞİD'in üstlendiği saldırıda ölü sayısı 137'ye yükseldi.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Fotoğraf: Olga MALTSEVA / AFP

Rusya, Cuma akşamı, son 20 yılın en büyük terör saldırısıyla sarsıldı. IŞİD’in üstlendiği saldırıda ölü sayısı 137’ye yükseldi. Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüpheliler Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirmekle ile suçlanan şüphelilerden 4’ü tutuklandı.

ŞÜPHELİLER HÂKİM KARŞISINDA

Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov’un 22 Mayıs’a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Dalerdjon Barotovich Mirzoyev (Fotoğraf: Olga MALTSEVA / AFP)

Fayzov’un mahkeme salonuna doktor eşliğinde tekerlekli sandalyede getirilmesi ve diğer şüphelilerin yüzlerindeki şiş ve morluklar dikkati çekti.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Polis sorgusundaki işkence görüntüleri ülkedeki sosyal medya hesaplarında paylaşılırken, şüphelilerden Saidakrami Murodalii Rachabalizoda mahkemede suçlamaları kabul etti.

Fotoğraf: Tatyana Makeyeva / AFP

ÖLÜ SAYISI 137’YE YÜKSELDİ

Öte yandan; Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Tatyana Makeyeva / AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com