Milton yıkarak ilerliyor: Kasırga avcıları uçakta kasırgaya yakalandı

Milton Kasırgası, Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida eyaletine doğru ilerdeği esnada ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, bölge insanlarını yerlerini terk etmesi konusunda uyardı.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Dünya

Milton Kasırgası ilerliyor. (FOTOĞRAF: YAMIL LAGE / AFP)

ABD, Milton Kasırgası ile mücadele ediyor. Son 100 yılın en güçlü kasırgası olarak nitelendirilen Milton Kasırgası, Meksika Körfezi’nden güçlenerek Florida eyaletine doğru ilerdeği esnada ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), bölge insanlarını yerlerini terk etmesi konusunda uyardı. Uyarı sonrası yüz binlerce eylaet sakini bölgeyi terk etti.

Florida’ya yaklaşan Milton Kasırgası’nın şiddetinin 5’inci kategoriye yükseldiği bildirildi. NWS tarafından yapılan açıklamada, “Milton rotasında kalırsa, bu 100 yıldır Tampa Körfezi’ni vuran en güçlü kasırga olacak.” uyarısında bulundu.

BÜYÜK OKYANUS DALGALARINA YOL AÇABİLİR

Açıklamada, kasırgadan en çok etkilenecek bölgelerin 3 ila 4,5 metreye kadar sular altında kalabileceği, büyük okyanus dalgalarına yol açabileceği tahmini paylaşıldı.

KASIRGA AVCILARI FELAKETİN İÇİNE DALDI

ABD’de kasırgaların şiddetini hesaplamak ile görevli olan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne (NOAA) ait uçak, Milton Kasırgası’nın içine daldı.

Kasırga keşfi için kullanılan uçak grubunun adı olan NOAA Kasırga Avcıları, yansıyan görüntülerde, geçtiği yerleri yerle bir eden kasırga esnasında uçağı kontrol etmekte güçlük yaşadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com