‘Merkez Bankası’ndaki ‘baba olgusu’ kayıtlara geçti’

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın bir banka çalışanını işten çıkardığı iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Ekonomist Uğur Gürses, baba olgusunun kayıtlara geçtiğini belirterek, bundan sonrasının banka yönetiminin sorunu olduğunu söyledi.

  • ü
  • 18 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan

Ekonomist Uğur Gürses, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının kuruma etkin olduğu yönündeki olgunun somut bir başvuruya konu olduğunu belirterek, “Bankanın başkan ve yardımcılarından oluşan bir “yönetim komitesi” var. Artık onların da sorunu…” dedi.

Erkan’ın babası Erol Erkan’ın kurum çalışanı Büşra Bozkurt’un işine son vermesi tartışılmaya devam ediyor. Büşra Bozkurt’un işten atılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’na başvuru yaparak konuyu kayıt altına olması gündem oldu. Erkan’ın babasının daha önce Hürriyet gazetesi Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coştun’a verdiği röportajda da gündeme gelmişti. Erkan’ın babasının halkla ilişkiler şirketi aracılığıyla röportajı ayarladığı iddia edilmişti.

Ekonomist Uğur Gürses sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Çok farklı kanallardan anlatılan bir olguydu ‘baba müdahalesi’.
Somut bir başvuruya konu olup kayda geçmiş. Merkez Bankası iletişimini zehirleyen bir aşamaya geçmiş durumda. Bankanın başkan ve yardımcılarından oluşan bir “yönetim komitesi” var. Artık onların da sorunu…”  ifadesini kullandı.

‘İYİ DEDİĞİMİZ İKİ GÜN YAŞAMIYOR’

Ekonomist İris Cibre ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Gaye Erkan babasına makan odası, makam aracı tahsis etmiş. Baba MB’de ona buna iş dağıtıp, işten attırıyormuş, Sözünü dinlemeyeni de nankör olarak görüyormuş çünkü “Düzenlerini bozup bizi kurtarmaya taa Amarıgadan gelmişler” İyi dediğimiz 3 gün yaşamıyor…” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com