Kolombiya Cumhurbaşkanı: Netanyahu için yakalama kararı çıkarılmalı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, "Netanyahu, soykırımı durdurmayacak. Bu da onun hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararını gerektiriyor" dedi.

  • ü
  • 10 Mayıs 2024
  • ü
  • Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X sosyal medya hesabından, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dikkati çekerek, “BM Güvenlik Konseyi, Gazze’de barış gücü kurulmasını derinlemesine düşünmeye başlamalı. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, soykırımı durdurmayacak. Bu da onun hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararını gerektiriyor” ifadesini kullandı.

BM Genel Kurulu, Filistin’in BM üyeliğinin tekrar görüşülmesi ve bu ülkeye bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul edilmesine ilişkin Petro, şu değerlendirmede bulundu:

“Filistin’in BM’de tam üyeliğinin desteklenmesi için ilk öneri bizim tarafımızdan sunulmuştu. Latin Amerika ülkelerinin çoğu bu öneriyi destekledi. Daha sonra Latin Amerika, Afrika ve Arap Ligi ile fikir birliğine vardı.”

BM Genel Kurulu’nda bugün yapılan oylamada, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com