Kıbrıslı YouTuber da AP’ye seçildi

Kıbrıslı YouTıber ve seyahat bloggeri Fidias Panagiotou da Avrupa Parlamentosu’na seçilmeyi başardı. Sıfır politik mesaj veren influencer’in Brüksel’de nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu oldu.

  • ü
  • 10 Haziran 2024
  • ü
  • Dünya

24 yaşındaki Kıbrıslı Fidias Panagiotou bugüne kadar YouTube’da çektiği sıradışı videolar ile tanınıyordu. Bundan sonra videolarını muhtemelen Avrupa Parlamentosu’ndan çekecek, zira sıradışı kampanyası sonucunda yüzde 18 oy alarak, Brüksel bileti almayı başardı.

“SEÇİME GİRDİM, YENİ VİDEO YOK”

Fidias Panagiotou birkaç gün önce en tehlikeli on sporu denediği bir videonun altına “Bir süredir bir şey yüklemediğim için üzgünüm çocuklar. Şu anda ülkem Kıbrıs’taki siyasi sahneyi değiştirmek ve AB seçimleri için aday olmakla meşgulüm” yazmıştı. Panagiotou’nun planı başarıya ulaştı. 24 yaşındaki YouTuber ve seyahat bloggerı doğrudan AB Parlamentosuna girmeyi başardı. Yüzde 18’den fazla oy alan Panagiotou, üçüncü sırada yer alsa da Parlamento’ya girmeye hak kazandı.

Kıbrıslı Youtuber, Elon Musk ile…

PARTİSİZ VE POLİTİKASIZ BAŞARI

Seçim sonuçlarının alınmasından sonra verdiği ilk röportajında, “Bu bir mucize. Avrupa seçimlerinde ilk kez bir kişi partilerin desteği olmadan, sadece internetteki takipçilerinin yardımıyla parlamentoya girmeyi başardı” dedi. Panagiotou’nun neyi temsil ettiği, hangi siyasi içeriği temsil etmek istediği seçim kampanyası boyunca ve seçim gecesi de belirsizliğini sürdürdü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

100 ÜNLÜYÜ KUCAKLADI

Panagiotou YouTube kanalında çoğunlukla “En tehlikeli beş işi denedim” ya da “Gerçek hayatta ‘Açlık Oyunları’nı yeniden yarattım” gibi videolar çekerek takipçi arıyordu. En büyük başarısı ise, 2022 yılında, kendisine dünyanın en ünlü 100 ünlüsünü kucaklamayı başarmasıydı. Listesinin sonuncusu ve aynı zamanda 24 yaşındaki Panagiotou’nun idolü Elon Musk’ı da kıcakladıktan sonra fotoğrafını paylaştı. Kıbnrıslı YouTuber, teknoloji milyarderini 93 gün boyunca Twitter’ın genel merkezinin önünde bekleyip, sonunda Musk’I kollarına almayı başardı.

GENÇ SEÇMENİ SANDIĞA ÇEKTİ

Panagiotou’nun yeni pozisyonu ve beraberinde getirdiği sorumlulukla ne yapmayı planladığı henüz belli değil. Seçim gözlemcileri genç blog yazarının popülaritesini ülkedeki protest seçmenlere bağlıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com