Kamala Harris, yardımcısını seçti

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken Demokratların Başkan adayı Kamala Harris, Başkan Yardımcısı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'ı seçti.

  • ü
  • 06 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

ABD seçimleri öncesi Kamala Harris, yardımcısını seçti: Minnesota Valisi Tim Walz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde 60 yaşındaki Minnesota Valisi Tim Walz’u başkan yardımcısı adayı olarak belirledi.

60 yaşındaki ABD Ulusal Muhafız Ordusu gazisi ve eski bir öğretmen olan Walz, 2006 yılında ABD Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi eğilimli bir bölgeye seçildi ve 2018’de Minnesota valisi seçilmeden önce 12 yıl görev yaptı.

SOSYAL PROJELERLE ADINI DUYURDU

Vali olarak Walz, ücretsiz okul yemekleri, iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri, orta sınıf için vergi indirimleri ve Minnesota çalışanları için genişletilmiş ücretli izinleri içeren ilerici bir gündem oluşturdu.

BAŞARILI BİR FUTBOL KOÇU

Harris’in kampanyası, Walz’un uzun Ulusal Muhafız kariyerinin yanı sıra başarılı bir lise futbol koçluğu ve baba şakası videolarının, Beyaz Saray’da ikinci bir Trump dönemine henüz adanmamış bu tür seçmenleri çekeceğini umuyor.

DEMOKRATLAR UMUTLU

59 yaşındaki Harris, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın 21 Temmuz’da parti baskısı altında başarısız olan yeniden seçilme teklifini sonlandırmasının ardından aday olduğundan beri Demokrat Parti’nin seçim zaferi umutlarını canlandırdı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump Ohio Senatörü James David Vance’ı başkan adayı olarak seçmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com