İtalya’dan turist akınına önlem: Venedik’e günübirlik girişlerden ücret alınacak

İtalya'nın kanallarıyla ünlü kentine günübirlik ziyarete gelen turistlerden giriş ücreti alınmasını sağlayacak portal kullanıma açıldı.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Venedik'e günübirlik girişler paralı olacak. (FOTOĞRAF: SELAHATTİN SEVİ)

Venedik Belediye Meclisi’nin kentteki turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla Eylül 2023’te aldığı “günübirlik ziyaretçilerden giriş ücreti alınması uygulaması” kararına ilişkin bir adım daha atıldı. İtalya’nın kanallarıyla ünlü kentine günübirlik ziyarete gelen turistlerden giriş ücreti alınmasını sağlayacak portal kullanıma açıldı.

İtalyan basınından T24’ün aktardığına göre; Venedik’e günübirlik ziyaret maksadıyla gelen turistlerden kente giriş ücreti olarak kesilecek 5 euronun ücretini önden ödenebileceği ve turist yoğunluğunun artmasının beklendiği tatil günleri gibi zamanlara rezervasyon yapılmasını sağlayacak dijital internet portalı devreye girdi.

REZARVASYONLAR BAŞLADI, ‘YOĞUN GÜN’E DİKKAT

Böylece, kente bu yıl bahar ve yaz döneminde günübirlik gelmeyi planlayan turistlerin, ziyaretleri belediyenin “yoğun gün” olarak belirlediği 29 farklı günden birine denk geliyorsa, “Contributo di Accesso a Venezia” (Venedik’e Giriş Ücreti) adıyla oluşturulan siteden giriş ücretini ödeyerek rezervasyon yapması gerekecek. Turistler, bugünden itibaren rezervasyon yapabilecek.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Bu işlem karşılığında günübirlik ziyaretçilerin akıllı telefonuna geçiş belgesi özelliğinde bir karekod gönderilecek ve şehirde rastgele yapılacak kontrollerde bu karekodun gösterilmesi gerekecek. Giriş ücretini ödemeyenler, yerel yetkililerin kontrollerinde tespit edilmeleri halinde giriş ücretine ek olarak 50 ile 300 avro arasında bir idari para cezası ödemek durumunda kalacak.

KİMLER MUAF TUTULACAK?

Venedik Belediyesi sınırları içerisindeki tesislerde konaklayanlar, Venedik’in içinde bulunduğu Veneto bölgesinde ikamet edenler, 14 yaş altı çocuklar, bakıma muhtaç olanlar, spor müsabakalarına katılanlar, seyahate çıkan lise öğrencileri, güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri, giriş ücreti ödemekten muaf tutulacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com