İtalya eski Başbakanı: Öcalan’ın Türkiye’ye verilmesini ABD istedi

Massimo D’Alema, İtalya'da başbakanlık yaptığı dönemde ABD Başkanı Bill Clinton’ın kendisini arayarak “Öcalan’ı Türkiye’ye verin” dediğini belirtti. D’Alema, "Baskıya direnmek ve ABD'ye ‘hayır’ demek bizim için kolay değildi” ifadesini kullandı.

  • ü
  • 07 Ekim 2024
  • ü
  • Dünya

İtalya’da 1998-2000 yılları arasında başbakanlık yapan Massimo D’Alema, dönemin ABD başkanı Bill Clinton’un kendisini arayarak, “Öcalan’ı Türkiye’ye verin” dediğini söyledi.

Medya Haber TV’ye konuşan D’Alema, şu ifadeleri kullandı:

“Evet, bunu Başkan Clinton bana söyledi ve biz de cevap olarak ‘hayır’ dedik. ABD ile müttefik olup da onlara ‘hayır’ demek inanın hiç de kolay değildir. Kesinlikle bana inanın bu hiç de kolay değildir. Amerika ‘Bunu yapmak zorundasın’ dediğinde, İtalya içerisinde, gazeteler, politik liderler, birçok insan ‘Evet Amerika’nın talebini yerine getirmeliyiz’ diye ayaklanmıştı.”

‘ABD’YE HAYIR DEMEK İTALYA İÇİN KOLAY DEĞİLDİ’

MA’nın aktardığına göre D’Alema, ABD’nin her zaman Türkiye’yi desteklediğini ifade ederek, “Biz İtalya’yız ama Amerika Birleşik Devletleri’nin müttefikiyiz. Biz Türkiye ile birlikte NATO’nun bir parçasıyız. Baskıya direnmek ve ABD’ye ‘hayır’ demek kolay değildi” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com