İsrail’in Lübnan’da patlattığı çağrı cihazlarının aracısı gizemli ‘Teresa‘ ve ‘Tom‘ çıktı

Lübnan’da 37 kişinin ölmesine, 2 binden fazla insanın da yaralanmasına neden olan çağrı cihazı saldırısında gözler gizemli ‘Teresa‘ ve ‘Tom’a döndü. Tayvan’daki cihazların temininde soyadları belli olmayan bu iki kişinin aracılık ettiği belirlendi.

Lübnan’da çağrı cihazı saldırısı gizemini korurken, gözler Tayvan’daki üreticiden cihazları temin eden aracılara döndü. Tayvan medyasına göre, Gold Apollo firmasından Macaristan’daki BAC şirketi için üretim lisansını soyadları belli olmaya ‘Teresa‘ ve ‘Tom‘ adlı iki kişi aldı. Gold Apollo firması ile irtibata geçen ‘Teresa‘, ‘Tom‘ ile birlikte şirkete gelerek Macaristan’daki paravan şirket adına lisans alınmasını ayarladı.

KISA KAHVERENGİ SAÇLI BİR KADIN

Gold Apollo ile anlaşma yaparken, Tayvan’da bir posta adresi gösterdikleri ancak bu adresin bir kaç haftalığına kiralanan geçici bir ofis olduğu belirlendi. Taipei’de posta kutusu şirketlerinin faaliyet gösterdiği bir binadaki ofiste gizemli ikiliyi tanıyan çıkmadı. Bu nedenle ‘Teresa’ ve ‘Tom’un kimliği hala belirsizliğini korurken, Tayvan televizyonu kısa, kahverengi saçlı bir kadının net olmayan pikselli bir fotoğrafını gösterdi.

TAYVAN ŞİRKETİNE CAZİP TEKLİF SUNDULAR

Çağrı cihazı üreticisi Gold Apollo’nun, gizemli kadının cazip önerisine kandığı tahmin ediliyor. Sadece Uzakdoğu’da faaliyet gösteren küçük bir şirket olan Gold Apollo, kendilerine sunulan Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına ulaşma teklifi cazip ve çekici buldu. Tayvam medyasına göre şirket yetkililerinin, İsrail gizli servisi Mossad’ın karmaşık bir operasyonunun parçası haline geldiklerinden haberleri yoktu.

ŞİRKETLERİN İKİSİ DE PARAVAN

‘Teresa’ ve ‘Tom’un ayarladığı anlaşma ile çağrı cihazları Macaristan’daki BAC şirketinin üretim lisansı sayesinde Bulgaristan’daki Norta şirketine ulaştırıldı. Aslında BAC gibi Norta da sadece posta kutusu şirketi olarak faaliyet gösteren paravan şirketlerdi. Tayvan’dan gönderilen cihazlar, Macar ve Bulgar paravan şirketlerini kullanarak, Lübnan’a ulaştırıldı. Macaristan’daki şirket çevre konusundaki doktorası olan İtalyan Cristiana Bársony-Arcidiacono isimli kadın adına kurulmuştu. İşkadını, kendisinin saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

HİNTLİ ARACI KAYIPLARA KARIŞTI

Bulgaristan’daki Norta ise Norveç’te yaşayan Hint asıllı Rinson Jose adına tescil edilmişti. Bulgaristan’a gitmeden, Norveç’teki Bulgaristan elçiliği üzerinden şirketi kuran Jose, saldırının ardından kayıplara karıştı. Çevresine, “önceden planlamış bir gezi için Norveç’ten ayrılacağını“ söylediği bildirildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com