İsrail’den İran’a misilleme: Askeri tesisleri vurdu

İsrail ordusu İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı. İran medyasına göre, Tahran ve Kerec şehrinde çok sayıda patlama meydana geldi. İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve orantılı karşılık verileceği bildirildi.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Dünya

İsrail, İran'ın füze saldırısına misilleme yaptı.

İsrail ordusu İran’daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü, “İran’daki rejimin son dönemde İsrail’e yönelik saldırılarına cevap olarak askeri noktalar hedef alındı” ifadelerini kullandı.

Saldırının tamamlandığını duyuran İsrail ordusu, “İran’ın İsrail’e saldırıda kullandığı füzelerin üretildiği tesis ve karadan havaya füze savunam sistemleri vuruldu” ifadelerini kullandı.

Gece saatlerinden itibaren üç dalga halinde saldırı oldu. İlk dalgada İran savunma sistemleri hedel alındı. Diğerlerinde ise füze-drone üretim tesis ve üsleri vuruldu. Saldırıya İran’ın hava savunma sistemleri karşılık verdi.

TAHRAN’DA PEŞ PEŞE PATLAMALAR

İran Hava Savunma Karargahı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in İranlı yetkililerin uyarılarına rağmen Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerinde askeri noktalara saldırı düzenlediği belirtildi.

Saldırılara hava savunma sistemleri tarafından başarıyla karşı konulduğu ancak bazı noktalarda “sınırlı hasar” meydana geldiği ve olayın boyutlarının incelendiği bildirildi.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran’daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı’nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirdi.

Konuya ilişkin İranlı yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), İsrail’in “meşru müdafaa” hakkı uyarınca İran’da askeri hedefleri vurduğunu bildirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, “İsrail, İran saldırısı öncesinde ABD’ye bilgi verdi.” ifadeleri kullanıldı.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) bir yetkili, İsrail’in saldırılarında “ABD’nin herhangi bir dahlinin söz konusu olmadığını” belirtti.

KAN, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Savunma Bakanlığı binasında olduğu bilgisini paylaştı.

 

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com