İsrail’den Filistinlilerin sığındığı okula saldırı: En az 27 ölü

İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA okuluna düzenlediği saldırıda en az 27 kişi hayatını kaybetti.

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Dünya

Arşiv fotoğrafı (© Omar Ashtawy/APA Images via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’na (UNRWA) ait yerinden edilenlerin barındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 27 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

AA’nın aktardığına göre, Gazze’deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı 2. bölgesinde onlarca yerinden edilmiş insanın barındığı bir okulu bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırı sonucu ölen 27 kişinin cenazesinin Aksa Şehitleri Hastanesi’ne ulaştığı, onlarca yaralının getirildiği kaydedilen açıklamada, kapasitesinin üç katı yaralı ve hastalarla dolduğu vurgulandı. Hastaneye ölü ve yaralıların getirilmeye devam edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler ve tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan, Gazze Şeridi’nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurması için İsrail’e baskı yapmaları istendi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com