İsrail’den ateşkese Refah saldırısı ile yanıt: 50’den fazla yer vuruldu

Hamas’ın Mısır ve Katar’ın ateşkes teklifini kabul ettiğini açıklamasından saatler sonra İsrail, Gazze Şeridi’nin Refah kentine askeri operasyona onay verdi. İsrail ordusu Refah’taki hedefleri vurmaya başladı. 50'den fazla böylenin vurulduğu belirtiliyor.

  • ü
  • 07 Mayıs 2024
  • ü
  • Dünya

(© Omar Ashtawy/APA Images via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

Hamas’ın Mısır ve Katar’ın ateşkes teklifini kabul ettiğini açıklamasından saatler sonra İsrail, Gazze Şeridi’nin Refah kentine askeri operasyona onay verdi. İsrail ordusu Refah’taki hedefleri vurmaya başladı. ABD ve İsrail ise Hamas’ın ateşkes teklifine yanıtını incelediklerini belirtti.

İsrail ordusu, Refah kentinin güneyinde Hamas’a ait hedeflere yönelik nokta atışı operasyon düzenlediklerini açıkladı. Başbakan Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Savaş Kabinesi’nin oybirliğiyle, “hem rehinelerin serbest kalmasının sağlanması hem de savaşın diğer hedeflerine ulaşılması için Hamas üzerinde askeri baskı uygulamak amacıyla” Refah’taki operasyona devam etme kararı aldığı belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50’den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Hagari, saldırı yapılan yerlerin Hamas’a ait olduğunu öne sürdü.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçakları ve topçularının Refah şehrinin doğusunu yoğun bir şekilde bombaladığını, sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliğinin gözlendiğini aktardı.

Gün içerisinde de, yerinde edilen Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusuna hava saldırıları düzenlediği duyurulmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com