İsrail’de halk hükümetin istifası ve erken seçim için sokağa çıktı

İsrail'de sokağa dökülen halkın talepleri arasında, Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi, Başbakan Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim var.

  • ü
  • 25 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

FOTOĞRAF: JACK GUEZ / AFP

İsrail’de halk, hükümetin istifası ve erken seçim talebiyle sokaklara döküldü. Polis, Tel Aviv’deki protestolara atlı birlik ve TOMA’larla müdahale etti, 19 göstericiyi gözaltına aldı.

Göstericilerin talepleri arasında, Gazze’deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim yer aldı.

GÖSTERİCİLERDEN ERKEN SEÇİM TALEBİ

Göstericiler, Başbakan Netanyahu, aşırı sağcı koalisyon ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in resminin altında “güvenlik açığı” yazılı dev pankart açtı.

Sahnede yapılan konuşmalar, “Seçimler şimdi” sloganlarıyla kesildi.

POLİS SERT MÜTAHALE ETTİ

AA’nın bildirdiğine göre; İsrail polisi, göstericilere atlı birlik ve TOMA ile müdahale etti. İsrail polisi, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin ailelerinin bulunduğu gruba karşı da güç kullandı. İsrail polisi ile göstericiler arasında sıkça arbede yaşandı.

İsrail polisinden yapılan açıklamaya göre, 19 gösterici gözaltına alındı.

Göstericiler, sıkça Netanyahu’ya hitaben, “Sen baştasın, sen suçlusun”, “Herkes biliyor ki sen suçlusun”, “Seçimler hemen” sloganları attı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com